Jump to content

Hard Disk Silindi,verileri Kurtarabilirmiyim?


ummit13

Recommended Posts

Masaüstü bilgisayarın tek İDE çıkışı var.HD ve DVD Room buna bağlı.Az önce eski Harddiski takıp veri atmak istedim.Fakat jumper dan anlamadığım için,sanırım bağlarken sorun oldu ve HD'yi görmesine rağmen xp yi açmadı.Yeniden windowsu kuruyum dedim,"c" ve "d" nin silinmiş olduğunu gördüm.Bilinmeyen sürücü yazıyor ve HD toplam kapasitesini gösteriyor.Mecburen tekrar bölüp windowsu kuruyom şimdi.Sormak istediğim bu veri kuratrma programlarının bir faydası olur mu?D sürücüsünde önemli verilerim vardı.Acaba nasıl kuratarabilirim?

Diğer sorunumda dvd yi söküp başka Hd taktığımda gösteremiyorum.Normalde tek ide çıkışında dvd roomun 3ncü girişinde jumper var.Hd'in 2 nci girişinde jumper var.Fakat dvd yi söküp yerine hd taktığımda,jumperi 3ncü girişe takmama rağmen xp yi açmıyo.Açmadığı gibi tek HD görüyo ve ismide benim Hd'ler değil.Ancak ikisininde 2'nci girişine jumper taktığımda 2 harddiskide görüyor.Fakat windows kurulu olandan açmıyor,yeni taktığımdan açmaya çalışıyor.Dolayısıyla açamıyor.

Sorunumla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Diğer sorunumda dvd yi söküp başka Hd taktığımda gösteremiyorum.Normalde tek ide çıkışında dvd roomun 3ncü girişinde jumper var.Hd'in 2 nci girişinde jumper var.Fakat dvd yi söküp yerine hd taktığımda,jumperi 3ncü girişe takmama rağmen xp yi açmıyo.Açmadığı gibi tek HD görüyo ve ismide benim Hd'ler değil.Ancak ikisininde 2'nci girişine jumper taktığımda 2 harddiskide görüyor.Fakat windows kurulu olandan açmıyor,yeni taktığımdan açmaya çalışıyor.Dolayısıyla açamıyor.[/CODE]

jumperın kaçıncı ayakta olmması önemli değil modelden markadan yerler değişir ki sen DVD yerine HDD takıyosun

HDD in Slave deyse DVD yi Master Ayarına al çalışacaktır

Master Slave ayarı HDD ve DVD nin üzerinde yazar Gösterdiği yere tak

ÖRN

hdd_jumper_ma.jpg

build_pc_xp2000_maxtor_40gb_jumper_matchup.jpg

Link to comment
Share on other sites

Böyle durumlarda formatlama yapmayın, hatta sabit diskinize dokunmayın, işinizi daha da zora sokarsınız. Sabit diskinizi sökün ve çalışan başka bir bilgisayara takın. partition magic gibi programlarla görünmeyen bölümleri kurtarabilirsiniz.

Yani yaptığınız ilk yanlış format atmak olmuş.

hdd yi böldüyseniz tekrar aynı eski boyutlarında bölümleyin ya da c yi eskisinden daha az olarak yapın ki D'nin eski partition table'ı kurtulsun. Bu arada sanırım jumper ayarlarında da yaptığınız yanlış" limit to 32 gb" olarak jumperı takmak olabilir. Eski anakartlar için bir özelliktir. Sonrasında eskisine döndermek için uğraşlarız olayı daha karmaşık hale getirmiştir.

Neyse, c:ye sistemi kurmuşsunun sanırım, mümkünse d bölümü oluşturmayın, oluşturduysanız format atmayın, attıysanız bari windowsu kurarken quick atsaydınız.:):) Partition magic kurun, programın "partition" menüsünde "undelete" var. Sabitdiskinizi seçerek undelete yapın, belki bölümü toptan kurtarabilir. Bu "un delete" verilerinizi teker teker kurtarmaz, partition table'ı kurtararak bölümün kendisini görünür hale getirir. Kurtarırsa normal bir şekilde D bölümünü windows altında görebilirsiniz.

Olmazsa GetDataBack gibi bir programla kurtarma yapabilirsiniz belki. Hemen aşağıdaki linkteki Recuva Programını da kullanabilrsiniz:)

Link to comment
Share on other sites

HDD bağlama konusunda arkadaşlar yazmışlar zaten ben sadece program önereceğim EasyRecovery Profesional başka programa ihtiyazın yok birde kurtaracağın diski başka bir makinaya takmanı tavsiye ederim yani verileri kaybettiğn diskten sistemi açma.

link

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...