Jump to content

İran'da Uçak Düştü: 168 ölü


Erdem Güler

Recommended Posts

İran'da Tahran-Erivan seferini yapan Tupolev tipi yolcu uçağı ülkenin kuzeybatısında düştü. İran resmi haber ajansı, uçakta bulunan yolculardan kurtulan olmadığını duyurdu.

İRNA'nın haberinde, İran'ın Hazar havayollarına ait 7908 sefer sayılı Tupelov tipi yolcu uçağı, Uluslararası İmam Humeyni Havaalanından kalktıktan 16 dakika sonra yerel saat ile 11.33'te Kazvin eyaleti sınırları içindeki Cennetabad köyü yakınlarında düştü. 15'i mürettebat olmak üzere 153 kişilik uçaktan kurtulan olmadı.

Kazvin'deki acil durumlar müdürü Hüseyin Behzadpur, uçağın tamamen tahrip olduğunu, enkazın alev aldığını söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini duyurdu. İRNA, bilginin, enkaza ulaşan bir itfaiye çalışanından iletildiğini belirtti.

Ölenlerden 10'u İran Judo Genç Milli Takımı sporcuları

İran'da düşen uçakta hayatını kaybettiği açıklanan 168 kişiden 10'unun İran Judo Genç Milli Takımı sporcuları olduğu belirtildi.

8 sporcu ve 2 antrenörden oluşan takımın, 6 Ağustosta Macaristan'da yapılacak müsabakalara hazırlanmak için Erivan'a gitmek istediği kaydedildi.

Link to comment
Share on other sites

film var diye söylentiler var ama

adamlar uçağı uzaktan yönetiyomuş vs.

bana kalırsa özellikle sorunlu uçaklar uçuşa gönderiliyor, mesela geçenlerde haberlerde çıktı airbusın bilmemne serisinin iki tanesi aynı hafta sorun çıkardı sonra uçaklar sorunlu üretildi olayı çıktı, şimdiye kadar neredeydi bu uçakların sorunları peki? işin içinde kesin bir bit yeniği var..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...