Jump to content

Türkiye Ağlıyor: 5 şehit


Erdem Güler

Recommended Posts

Hakkari'de meydana gelen muhimmat patlamasında 4 asker şehit oldu. Öte yandan Gümüşhane'de de askeri araç devrildi ve 1 asker şehit oldu, 15 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada 4 asker şehit olurken, Gümüşhane'de askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu. Kazada 10 asker de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Patlama Yüksekova'nın Bayraktepe Bölgesi'nde meydana gelirken, askeri yetkililer olayın kaza sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Patlamada, yaralı askerlerin de olduğu, yaralıların helikopterle Hakkari ve Van Askeri Hastaneleri'ne sevk edildiği belirtildi. Şehit olan erlerden birinin isminin Bahadırhan Solak olduğu öğrenildi.

Bu arada Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı.

Zigana Tüneli'nin Torul ilçesi çıkışında sabah 08.00'de meydana gelen olayda, Trabzon'dan Gümüşhane yönüne giden 48'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri konvoydaki bir kamyon, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı. Kazada, kamyonda bulunan 13 asker çeşitli yerlerinden yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Amasya nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Caner Mert, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay sonrasında bazıları yoldan geçen otobüslerle, bazıları da ambulanslarla taşınan yaralı askerlerden Cüneyt Avcı, Gürkan Taştan, Uğur Yıldırım, Mehmet Çetin Mızrak, Emrullah Kaya, Şahin Coşkun, Ali Yağız ve Ömer Aykut Atacan Gümüşhane Devlet Hastanesi, Ahmet Odabaşı, Kadir Bozöyük ve Eyüp Ataçlar Torul Devlet Hastanesi ve Zülfikar Kalender de Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şehit Piyade Er Solak İstanbul'da toprağa verilecek

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kazayla mühimmat patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Bahadır Han Solak'ın (20) cenazesi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Piyade Er Solak için, Maltepe'de Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'nde öğle vakti tören düzenlenecek. Solak, burada kılınacak cenaze namazının ardından Gülsuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Link to comment
Share on other sites

dünyanın hiçbir ülkesinde bu denli kaza heberleri ile askerini,çocuklarını yitiren bir millet yoktur,hemen hemen hergün haber sitelerinde buna benzer başlıkları görüyorum,insan hayatı askerin hayatı bu kadar ucuz basit olmamalı,5 aileye daha ateş düştü tıpkı bu topraklarda binlercesine düştüğü gibi,ALLAH ailelerine yakınlarına sabır versin..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...