Jump to content

Format Mümkün Mü?


dara ardal

Recommended Posts

Arkadaşlar iyi günler..Benim sorunum okuldaki Bilgisayar laboratuarıyla ilgili..21 adet aynı driver ve sisteme sahip yani aynı konfigürasyonlara sahip, ağ bağlantısıyla bağlı bilgisayarlar var ve bunlardan birini öğrtemen diğerlerinide öğrencilerim kullanıyor..Bilgisayar bilgim iyi olmakla beraber tek tek formatlamak veya tek tek imaj alıp yüklemek uzun olacağından sadece server olarak kullanacağım ana bilgisayardan diğer istemcilere ağ üzerinden doğrudan format atmak mümkün mü? (Yapanlar var diye biliyorum...) tnctr sitesini uzun zamandır zevkle ve merakla takip ediyorum..Bana yardımcı olacak arkadaşlara veya önerebilecekleri ayrıntılı açıklanmış programlara ihtiyacım var..Şimdiden teşekkür ediyorum...Saygılar selamlar herkese..

Not: Ayrıca 76 GB olan HDD'lerin D sürücüsü için sadece 100 MB alan ayrılmış..Yani buraya imaj atmam söz konusu olamaz..

Bilgisayarlar vestel marka masaüstü ve üzerlerinde Recovery kartları var.Bazen kurtarma kartını çıkartmak zorunda kalabiliyoruz..

Açılışta Kurtarma Modu-Serbest Açılış Modu gibi seçenekler var......

Link to comment
Share on other sites

Ağ üzerinden format atılabilir ve sistem kurulabilir. Bunun için sistem kurulucak makinede PXE destekli bir ethernet kartı olması yeterlidir. Ayrıca sistemi kuracak formatı atacak makine Windows Server 2003 olması ve RIS (Remote Installation Service) kurulması gereklidir...

Norton ghost ile de ağ üzerinden format atılabilyor.. Pek verim alabileceğinizi sanmıyorum ama...

Benim tavsiye acronis ile imaj yüklemendir. Bir tane pc tam anlamıyla kurup imajını diger pc lere atmanızdır.

Link to comment
Share on other sites

teşekkür ederim arkadaşım....galiba aradım şeyi buldum..

Buradan:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=74961

Onda disket oluşturma vs. falan var.

Sana Acronis True İmage Echo Server ı oneririm Karşı pc ye dokunmadan yedek alma ( incremental- differentall- full) ve image ı geri yukleme ( network yada cd ) Yapabirsin. Hele bide universal restore dersen istediğin image ı istediğin pc ye yukle ve istediğin pc nin imagenı dakikar içinde sanal pclere donusturebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...