Jump to content

Flash Diskle Format Atmak ?


ilkerbilgisayar

Recommended Posts

Benim konularım arasında Flash Bellek'ten Windows7 yükleme vardı, arama yap onu bulursan konu içinde Vista ve Win7 nin Flash Bellek üzerinden kurulumu mevcut. Xp için ise F_s_M adlı arkadaş paylaşmıştı.

Arama yaparsan ulaşabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

UFDUtility programı senin için birebir

usb belleği ikiye bölüyor bir bölümü cd sürücü olarak formatlayıp sistem kurulumunu oraya hazırlıyor diğer bölüm ise boş bir şekilde formatlanıyor ve flash bellek ile her bilgisayara xp,vista,windows7,...v.s (hatta cd den boot olarak çalışmasını istediğin her türlü programı) yükleyebiliyorsun

teferruatı aşağıdaki linkte 44.mesajda mevcut :

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=67563&st=40

veya

BAŞKA BİR SİTEDEN ALINTIDIR:

Arkadaşlar ben bi müddet petousb kullanarak kullandım fakat cab dosyalarında ve driverpacks dosyalarını kabul etmemesi benim hiçte hoşuma gitmiyordu.Her türlü şeyi bu yolla denedim fakat yinede olmadı.Sadece xp kurmakla yetine bildim.Uzun arayışlar sonunda her türlü katılımsız xp yi usb den kurmanın yolunu buldum.

Önce UFDUtility programını indiriyoruz

http://rs479.rapidshare.com/files/141895382/UFDUtility.7z[/CODE]

programı indirdikten sonra hangi xp yi kuracaksak nero veya benzeri programlarla imajını alın.Ama iso uzantılı olarak alacaksınız.Eğer nrg uzantılı olarak alırsanız UFDUtility kabul etmez

Şimdi elinizdeki flash disk bi güzel biçimlendirin.Şimdi artık herşey hazır.UFDUtility yi açıp autorun manageri tıklıyoruz.Karşımıza çıkan pencereden altta iso file bölümünden xp imajımızı nereye kaydettiysek onu gösteriyoruz.Son işlem olarakta burn u tıkladıktan sonra imajımız flash diske ayrı bir cd rom gibi yüklenmeye başlıyor.Yalnız şunu hatırlatmak ta fayda var.Flash diskiniz imajın boyutu kadar ayrı bir bölüm daha oluşturuyor ve açılıştada flash diski yine 2 parça halinde görüyor.Kurulumu yapmak için xp imajının yüklendiği bölümü göstermeniz lazım.Ayrıca kuracağınız xp nin boyutu ne kadarsa flash dikinde onun boyutunda veya daha büyük olması lazım.Benim kendim hazırlamış olduğum xp tamamen modifiyeli ve wpi entegreli olduğu için 3.4 gb kadar tutuyordu 4 gb lik flash diske yükledim.Ve ayrıca bu şekilde cd de çalışan xp,vista kurulumu, pardus kurulumunuda bu şekilde flash diskte çalıştırabilirsiniz.Herhangi bi sorunla karşılaşan olursa yine elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada başka bi başlık altında açmış olduğum bi konuda bi arkadaş sorun yaşadığını yazmıştı.Arkadaşım her flash diskte olmuyor.

Biz u3 özelliği olup olmadığından şüpheleniyoruz ama ondan olduğundan tam eminde değiliz.

Bende 3 tane flash disk var onların 2 tanesinde kabul ediyor fakat bir tanesinde kabul etmiyor.

Ayrıca bazen programı winrardan çıkarıp bi defa kullanıp ondan sonra başka bi flash disk için çalıştırdığımızda da kabul etmediğini gördük.her işlem için winrar dan tekrar yenisini çıkarıp yapııyoruz.galiba tek kullanımdan sonra program özelliğini kaybediyor.

Şunuda hatırlatmakta fayda var ben tek bir flash diskte farklı işletim sistemlerini gerektiğinde kurmak istiyorum diyorsanız easyboot vb. programlarla multiboot olarak hazırlamanız gerekir çünkü bir flashdisk sadece bitane imajı kabul ediyor

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...