Jump to content

İngilizce Ve Türkçe Işletim Sistemi Arsındaki Fark


the_tatar

Recommended Posts

Bende fark olmayacağını düşünüyorum fakat eleman örnek olarak, hesap makinesinde bilimsele geçince oluşan hatayı örnek gösteriyor, türkçe sistemde bunun gibi birçok hata olduğunu ve bunların ingilizce işletim sistemlerinde olmadığını söylüyor. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Vista'da daha az fark olur çünkü İngilizce dahil bütün diller MUI mantığıyla çalışır.Hiçbir uygulama dil dosyası içermez. Tamamen dil modüllerine bağlı olarak çalışırlar.Böylesi daha iyi zaten. Mesela Vista'ya uygulayacağınız yamalar,görünüm paketleri,hotfixler vb. tüm dillerde uygulanabilir ve İngilizce bir modifiye Vista sistemi sorunsuzca Türkçe'ye çevirilebilir.Ayrıca her dilde vistayı her dile çevirebilirsiniz ama XP'de böyle bir şansınız yoktur.Mesela Rusça MUI ile Türkçe XP'yi rusçaya çeviremezsiniz çünkü sadece ingilizce XP'ye yüklenir MUI'ler.

Bence XP'de de pek fark yoktur ama dildeki karakterler vs. den dolayı çeşitli problemler çıkabiliyor ve bazı şeyler için ingilizce XP'nizin olması gerekebiliyor.

Hesap makinesinde de Bazen bilimsel çalışıyorum (Hex çeviri için filan) ama bir soruna rastlamadım hiç. Belki XP'nin normal hesap makinesi kastediliyordur bilemem.Ben hep Hesap Makinesi+ kullanıyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...