Jump to content

Tdk'nın 77. Kuruluş Yıldönümü !


Erdem Güler

Recommended Posts

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu (TDK) 77. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu (TDK) 77. kuruluş yıldönümünü 11-12 Temmuz tarihlerinde kutlayacak.

TDK'dan yapılan açıklamaya göre, kutlama etkinliklerine 11 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00'te Kurumu binasında yapılacak törende Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç ve TDK Başkanı Prof. Dr. Ş. Haluk Akalın konuşmacı olacak. Daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmalarında Yeni Arayışlar çalıştayının ilk oturumu gerçekleşecek. Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek çalıştayda, Türk Dili ve Edebiyatı alanında yürütülen çalışmalar ele alınacak. Ayrıca çalıştayda üniversitelerdeki ilgili bölümler arasında işbirliğinin sağlanması için yapılması gerekenlerin, yaşanan sorunlar ile yeni araştırma, çalışma ve öğretim alanına ilişkin önerilerin tartışılacağı sunumlar yer alacak.

Aynı gün TDK Başkanı Prof. Dr. Ş. Haluk Akalın başkanlığında kurum çalışanları ve çalıştay katılımcıları ile anıtkabir ziyareti yapılacak.

Kaynak : Cumhuriyet Gazetesi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...