Jump to content

Power Supply Tavsiyesi


yigitemir

Recommended Posts

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Bilgisayarımın power supplyi ups imin eski olmasından dolayı ( 5 senelik ) powercom idi 600va. Bilgisayarımı koruyamadı ve power supply ve kesintisiz güç kaynağı yandılar. 2 hafta önce , tunçmatik digitech serisi 900 va ups aldım.8 saatlik yüksüz şarjını yaptım kutuda yatıyor Bu arada tunçmatiki almakla hata ettimmi en mantıklısı bu geldi.200 tl ye aldım.Bilgisayarımın kasası suan vatan bilgisayarda duruyor. 10 haziranda yollamıstım. Bir ay olacak.Hafta sonları sayılmıyormuş.Haftaya gelir.Pcmin kasasını almaya giderken içindeki poweri sökün. Alacağım poweri takın diyecem. Power supply için 220 tl em var suan. Peşin alacam.Modüler kablolu birini tercih edecem vatan bilgisayarda montaj ettirecem 400w lık eski power de yedek olmus olacak . Her parçanın yedeği oluyor yavaş yavaş Power supply tamir olup gelecekmiş zaten tamiri kolay oluyormuş, ya içindeki tel sigortası atmıştır. Aşırı yük olsa kondansatör patlamıştır, kondansatörünü değiştirirler. Aynı değerdeki bir elektronik devre elemanı nı değiştiriyorlar bitti.

Şuan power supply için bir karar verecem arkadaşlar siteye girip fiyat aralıklarına bakacam 200 tl civarında... Bu arada benim anakart ati cross fire destekli sizce 9800 gt yi elden çıkarmalımıyım onun yerine mesela 4870 ayarında bir kart. Her ekran kartı anakarta uyuyor elbet ama bu anakart için en mantıklısı araştırmalarıma göre ati radeon serisi imiş .

Ekran kartın gayet güzel yeterde artar bile durduk yere boşuna masraf etme çünkü 9800 GT nin kaldırmadığı bişe yok anladın sen onu :rolleyes:

Power a gelince kasanın markası neyse onu al yada aklına hangisi yatıyorsa onu al

aslında power konusnu bana sorma zarar edersin illaki bana sorarsan Kasanla aynı marka olan ve senin aklına yatan marka olan linkteki poweri al derim ancak bu demek değildirki bu yanmaz voltajda sorun olduktan sonra herşey yanabilir ev bile :)

Please register to see this content.

hadi kolay gelsin :)

Link to comment
Share on other sites

9800 gt yi durduk yere değiştirmem abi. Eğer sen uygun fiyata alırsan bende gider. Gtx 275 alırım :) Yada atiden bir karşılık hd4890 gibi bir şey alırım...Nasıl olsa poweri da değiştiriyorum.650 - 700 w lık bir power ile tüm ekran kartlarını rahatlıkla çalıstırabilirim :dribble:Bu arada Kasaya bir 12 cm lik fan daha atabilirsem atarım :rolleyes: Hem arkadan hemde ön panelden hava akımı sağlanmış olur .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...