Jump to content

Power Supply Tavsiyesi


yigitemir

Recommended Posts

Arkadaşlar, sistemimdeki mevcut olan power supply im bu özellikdeki sistem için sınırda kalıyor.Bir kez sorun yaşadım eğer ikinci bir sorun olursa, ikinci soruna aman vermeden power supply imi değiştirmek istiyorum. Alacağım power supply gtx 275 ayarındaki bir kartı idare edebilmeli...

Arkadaşlar sistem özelliklerim:

Anakart: Gigabyte Ep45c-ds3r İşlemci: İntel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 Ghz Bellek: Ocz : 2x2 gb 800 mhz cl5 vista perf. Sabit disk: 2 x 500 gb (1tb) seagate32 mb ncq. Ekran kartı: Zotac 9800 gt ( 512 mb ) 256 bit amp edition! 2 adet dvd rw samsung ve lg secur disk. Kasa: Thermaltake wingrs101 400w: 19 inch samsung 932b plus+ lcd ekran.vs vs.

Ben şunları düşünüyorum:

http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_550w_fatal1ty_series_power_supply

Ocz 550 w fatal1ty oyuncuların gözdesi.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30666 Ocz 600w ( bana çok uygun geldi ) peki sizce ?

OCZ600SXS STEALTHXSTREAM 600W GÜÇ KAYNAĞI

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=31675 buda 85 + bir önceki linkdekinden daha performanslı duruyor.

650 WATT TOUGHPOWER QFAN GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) buda güzel duruyor.

C.master RS-620 REAL POWER M 620W PFC GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30761

Link to comment
Share on other sites

bende ekran kartımı yaktım güç kaynağı yuzunden araştırdım hem ekran kartı hemde power supply alıcam C.master RS-620 REAL POWER M 620W PFC GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) bunu almaya karar verdim

sizede tavsiye ederim saygılar

Link to comment
Share on other sites

sistemim senin sistemin tam olarak aynısı sadece anakartım asus ekran kartım gtx 275.

şu an asus 450w a-45ga kullanıyorum hiç bir sorun yok.

ama alsaydım ocz 600w alırdım.

ocz 600w tavsiyem tabiki mutlaka UPS kullanmalıyız garanti olarak :)

Link to comment
Share on other sites

Onemli olan pus un wattından cok verirmlilik olayıdır. Bende gtx 295 ile beraber quad 6600 3,0 a overclocklu sıstem war. Ama oyunlarda max ayarlarda yeni oyunlar dahıl net 300-350 wattın uzerine cıkmıyor.Power supum +82 650 watt. Yani benim sisteme 350 watt + yuzde 18 lazım.Yaklasık 400-450 wattlık bir yuzde 80 + verimlilige sahip pusu benım sistemi kaldırıyor.

Yeni psular +90 ustu verimlilik sunuyor. Markalarını hatırlamıyorum ama aldıgın pusuda ilk dikkat etmen gereken verimliliktir. Verimliligi az olursa hem fazla ısınır hemde fazladan sana elektirik faturası gelir. Pusunun takcıkarlı kablo olmasınada dıkkat et cunku kasanın ıcındekı kablo kırlılıgını onemlı olcude azaltıyor.

bvdyzmo81n.jpgsh3l4ez0h.jpg

Link to comment
Share on other sites

benimde powerım yetmiyordu hatta 6-7 ay önce 3 harddiski kaldıramayıp 2sini yaktı geçen hafta bende hepsiburadadan OCZ600SXS STEALTHXSTREAM 600W GÜÇ KAYNAĞI aldım (yani senin 2. seçeneğindeki) performans süper ama üstündeki 12cmlik fandan ses geliyor. Ama alacakasanda yine bunu tavsiye ederim keşke geçen hafta almaya karar vermiş olsaydın geçen hafta bu ürün hepsiburadada 165liradan satılıyordu.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Bilgisayarımın power supplyi ups imin eski olmasından dolayı ( 5 senelik ) powercom idi 600va. Bilgisayarımı koruyamadı ve power supply ve kesintisiz güç kaynağı yandılar. 2 hafta önce , tunçmatik digitech serisi 900 va ups aldım.8 saatlik yüksüz şarjını yaptım kutuda yatıyor :) Bu arada tunçmatiki almakla hata ettimmi en mantıklısı bu geldi.200 tl ye aldım.Bilgisayarımın kasası suan vatan bilgisayarda duruyor. 10 haziranda yollamıstım. Bir ay olacak.Hafta sonları sayılmıyormuş.Haftaya gelir.Pcmin kasasını almaya giderken içindeki poweri sökün. Alacağım poweri takın diyecem. Power supply için 220 tl em var suan. Peşin alacam.Modüler kablolu birini tercih edecem vatan bilgisayarda montaj ettirecem 400w lık eski power de yedek olmus olacak . Her parçanın yedeği oluyor yavaş yavaş :rolleyes: Power supply tamir olup gelecekmiş zaten tamiri kolay oluyormuş, ya içindeki tel sigortası atmıştır. Aşırı yük olsa kondansatör patlamıştır, kondansatörünü değiştirirler. Aynı değerdeki bir elektronik devre elemanı nı değiştiriyorlar bitti.

Şuan power supply için bir karar verecem arkadaşlar siteye girip fiyat aralıklarına bakacam 200 tl civarında... Bu arada benim anakart ati cross fire destekli sizce 9800 gt yi elden çıkarmalımıyım onun yerine mesela 4870 ayarında bir kart. Her ekran kartı anakarta uyuyor elbet ama bu anakart için en mantıklısı araştırmalarıma göre ati radeon serisi imiş .

Link to comment
Share on other sites

Pc dergisinde okudum. Xilence için şşşşşşşşşşşşttttttt sessizlik diye bir reklam yapmış reklamı güzel ama kendisi nasıl acaba tartışılır. Güzel bir şeye de benzemiyor değil hani ocz ye benziyor.Sessiz çalısan 13.5 cm lik bir fanı var üzerinde. Modüler kablolu .

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Bilgisayarımın power supplyi ups imin eski olmasından dolayı ( 5 senelik ) powercom idi 600va. Bilgisayarımı koruyamadı ve power supply ve kesintisiz güç kaynağı yandılar. 2 hafta önce , tunçmatik digitech serisi 900 va ups aldım.8 saatlik yüksüz şarjını yaptım kutuda yatıyor Bu arada tunçmatiki almakla hata ettimmi en mantıklısı bu geldi.200 tl ye aldım.Bilgisayarımın kasası suan vatan bilgisayarda duruyor. 10 haziranda yollamıstım. Bir ay olacak.Hafta sonları sayılmıyormuş.Haftaya gelir.Pcmin kasasını almaya giderken içindeki poweri sökün. Alacağım poweri takın diyecem. Power supply için 220 tl em var suan. Peşin alacam.Modüler kablolu birini tercih edecem vatan bilgisayarda montaj ettirecem 400w lık eski power de yedek olmus olacak . Her parçanın yedeği oluyor yavaş yavaş Power supply tamir olup gelecekmiş zaten tamiri kolay oluyormuş, ya içindeki tel sigortası atmıştır. Aşırı yük olsa kondansatör patlamıştır, kondansatörünü değiştirirler. Aynı değerdeki bir elektronik devre elemanı nı değiştiriyorlar bitti.

Şuan power supply için bir karar verecem arkadaşlar siteye girip fiyat aralıklarına bakacam 200 tl civarında... Bu arada benim anakart ati cross fire destekli sizce 9800 gt yi elden çıkarmalımıyım onun yerine mesela 4870 ayarında bir kart. Her ekran kartı anakarta uyuyor elbet ama bu anakart için en mantıklısı araştırmalarıma göre ati radeon serisi imiş .

Link to comment
Share on other sites

OCZ700MXSP-EU MODXSTREAM PRO 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

650 WATT TOUGHPOWER QFAN GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

ikisinin fiyatı aynı.222 tl.Ayırdığım bütçeye uygun.

RS-620 REAL POWER M 620W PFC GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)

Please register to see this content.

buda büyük power 207.

Link to comment
Share on other sites

en son seçtiklerinde ocz gayet güzel..

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=39089[/CODE]

ben olsam onu tercih ederdim..

o olmazsa TT alınabilir

ama cooler master ı tecih etmezdim..

Link to comment
Share on other sites

Kararımı verdim. Kasamın markası thermalte bende thermalte in güç kaynağını alacam. Yada Ocz. Ocz Adana da stok da yok. İstanbulda var. Thermalte var .Belki mağazaya gidince adam bana coloor master der. Prehh prehhh prehhh :rolleyes:::) Ben ikisinden yana şansımı kullanıyorum.. Teşşekkürler mutlu günler...Kendinize cici bakın...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...