Jump to content

U3 Bellek, Multiboot, Xp Kurulum..


Recommended Posts

Elimde kurtarma araçları ve bir adet windows XP kurulumu içeren bir MultiBoot CD var(TNCTR de yayınlanan Multiboot v5..). Ben bu boot CDyi sandisk cruzer micro 8gb flash belleğimin u3 bölümüne yani sanal cd bölümüne -gonzor programıyla update yaparak- attım. Çoklu boot listesindeki programların hepsini denedim. Sorunsuz çalışıyorlar. Windows XP kurulumunuda denedim. O da normal olarak boot oldu ve kurulum öncesi prosüdür yürümeye başladı. Ama kurulu vistamı kaldırma gibi bir durumum olmadığından XP kurulumuna henüz geçmeden son verdim. Ama içimde devam etseydim ne olurdu kuşkusu kaldı. Acaba kurulumun ileriki aşamalarında pc nin yeniden başlaması durumunda benim flash bellek u3 sanal cd sürücüm gerçek cd romda olduğu gibi kuruluma devam edebilecekmiydi yoksa yolunu şaşıracak ve kurulum devam edemiyecekmiydi? Bunu bilen veya benzer içerikte bir U3 boot CDden XP kurulumunu deneyipte sonuçlarını gören arkadaş varmı?

Cevabı merakla bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Hayır böyle bir durum sözkonusu değil çünkü U3 belleğinizi taktığınızda yanındaki sürücü sisteme tıpkı normal DVD okuyucu gibi tanıtılır. Bilgisayar başlangıcından (Boot) açabilmenizin sebebi de bu.

Yani siz USB Belleği taktığınız zaman sanki bilgisayara bir DVD sürücü daha takmış gibi oluyorsunuz, sistem böyle zannediyor.Bu yüzden sorun olmuyor.

Link to comment
Share on other sites

Yani boot cd den yada u3 bellekten(u3 diye özellikle belirtiyorum. Çünkü normal flash belleklerden boot açılışlı hale getirilerek usb den boot ile xp kurulabildiğini biliyorum) hiç birşey farketmiyor, u3 ile kurulumdada normal cd den olduğu gibi kurulum sona kadar devam ediyor. Bunu anladım ve çok sevindim(Kurulum sırasında pc nin yeniden başlatılmasında parametrelerin karışabileceğini düşünmüştüm.).

Cevap için çok teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...