Jump to content

Çekmeyen Telefona Karadeniz Usülü çözüm


kaosem

Recommended Posts

Çamıhemşin'de yaşayan Yalçın Şahin, cep telefonuyla yaşadığı iletişim sorununu bakır telle aştı.

20090624091532cep.jpg

Kavron yaylasında pansiyon işleten Yalçın Şahin, çekmeyen cep telefonu için ilginç bir yöntem buldu. Telefonun antenini çıkarıp yerine uzunca bir bakır tel takan, bir de kayanın üzerine çıkan Şahin, iletişim sorununu çözüme kavuşturdu.

Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 263 rakımlı Kavron yaylasında pansiyon işleten 45 yaşındaki Yalçın Şahin, telefon görüşmesinin yapılamadığı yaylada soruna kendi geliştirdiği ilginç yöntemle çözüm buldu. Üst kısmını daire şeklinde kıvırdığı bir bakır çubuğu telefonun anten yerine takan, yayladaki bir kayanın da üzerine çıkan Şahin, bu şekilde telefon hizmeti veriyor. Yaylada özellikle yaz aylarında nüfusun bir hayli arttığını kaydeden Yalçın Şahin, “Telefon hattı yok. Cep telefonları da çekmiyor. İletişimden mahrum kalıyoruz. Yaptığım anteni takıyorum. Kayanın da üzerine çıkınca telefona bir iki derece sinyal geliyor. Bu sayede görüşme imkanımız oluyor. Hava açık olduğu zaman çekmiyor. Sisli ve yağmur havalarda daha iyi çekiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde biz hala telefonla görüşemiyoruz. En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı” diye konuştu. :doctor::blink::wtf2:

Link to comment
Share on other sites

güzel fikir. eski eriksonlar öyle çekiyordu dev gibi antenleri vardı.

En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı” diye konuştu.

3 gün sonrada bu baz istasyonu kanser ediyor derler kırmaya kalkarlar geçenki tv de çıkanlar gibi. Bence millet olarak ne istediğimizi bilmiyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Ya ama gerçekten zararları çok fazla ben trabzonda oturuyorum bizim evin 100 metre yukarsına kurulacaktı mahalleli olarak ayaklandık. Herkes sırayla geceleri nöbet tutuyo orda.

Link to comment
Share on other sites

Baz İstasyonunun ne gibi bi zararı ar arkadaşlar açıklarmısınız? Gidin ölçü yapan firmalara bakın bakalım evinizdeki lamba mı baz mı? cebiniz deki tel mi? baz mı öğrenin. Bilişim Kurumu neye izin veriyo vermiyo öğrenin. Zararı olan biyere zaten konmuyo. Çok sıkı denetleniyo. Peeki pnlar olmasa telefonlar çekicekmi? hayır. Ondan sonra niye çekmiyo dersiniz. Telefonla yaşıyosunuz telle yatıp kalkıyonuz sonrada şikayet etmeyin lütfen.

Link to comment
Share on other sites

KAYNAK:1 "WİKİPEDİA"

Baz istasyonlarının çevreye zararları Vücudumuzdaki manyetik alanlar, doğal çevremizdeki yerkürenin manyetik alanı ile uyum içerisindedir. Baz istasyonlarının çevresinde elektromanyetik alan oluşmaktadır ve oluşan bu elektromanyetik alanın insan vücudundaki ve doğal çevredeki elektromanyetik alandan fazla olması sebebiyle mevcut uyum bozulur. Bu da, elektromanyetik kirlilik adı verilen bir tür çevre kirliliğine neden ve kansere olur.

Mikrodalgaların kanser yapıcı etkisi Mikrodalgaların kanser ile ilişkisi üç şekildedir: Mikrodalganın kendisinin kanseri oluşturması, kanser yapıcı maddelerin hücreye girişini kolaylaştırması veya mevcut kanserli ortamın yaygınlaşmasını hızlandırması.

Mikrodalga, DNA’yı onararak kanseri engelleyen melatonini azaltmakta ve dolayısıyla tümörü, lenfom (lenf bezi kanseri), ben kanseri, erbezi tümörü, çocukluk kanserleri meydana gelmektedir.

Buna ek olarak mikrodalgaların kan içerisindeki anti-oksidanları azalttığı da gözlenmiştir. Bu da serbest radikallerin miktarını arttırıp genel kanser riskini arttırırken yaşlanmayı da hızlandırmaktadır.

KAYNAK:2 "Tübitak "Elektromanyetik Dalgalar ve İnsan Sağlığı" 2001 de yayınlanan makalesi"

İyonlaştırıcı radyasyonun hücrelerin genetik malzemesini (DNA) etkileyerek mutasyon

ve kansere yol açtığı bilinmektadir.

Daha kaynak istemisiniz yoksa yeterlimi?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...