Jump to content

Ups Tavsiyesi


yigitemir

Recommended Posts

Arkadaşlar, geçen hafta Powercom 600 va kesintisiz güç kaynağı kullandığım bilgisayarım oyun oynarken aniden kapandı.Kesintisiz güç kaynağını tekrar açim dedim güç kaynağı orta kısmından ( cihazın gövdesinden ) şimşek çakması gibi elektrik ark yapar gibi elektrik attı.Evin şalterleri de attı. Sonra hemen geri kapattım Bilgisayarımı kesintisiz güçten söktüm ve normal olarak prize bağladım tabiki farklı prize puffffffff diye ses geldi. Gene elektrik şalterleri attı. Aynı prizde fön makinası ve tek tek farklı cihazlar denedim sorun yok.Bu arada pc nin bağlı olduğu priz kömür oldu :) kaliteli bir priz ile değiştirdim.Pc min için de olan güç kaynağı yandı.Allahtan diğer parçalar zarar görmedi. Ups im tam 5 senelik bu arada. Normalde upslerin ömrü 3 - 6 yıl katalog bilgisine göre.Bana sağlam güzel bir ups tavsiye edermisiniz... Tunçmatik yada powercom olabilir diye düşünüyorum. Bu arada benim bilgisisayarın gün içinde 24 saat çalıstığı oluyor.Yani 24 saat çalışan bir bilgisayar için kaliteli bir ups.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=12537

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34707

bu ikisinden birini düşünüyorum.Sizlerinde tavsiyelerini bekliyorum. Sizce 24 saat çalışan bir pc için ups in zararı olurmu... Line interactive yerine online tip mi kullanmak lazım.

Link to comment
Share on other sites

Bu işin üstadı APC'dir ama diğer emsallerine göre epeyce pahalılar.

Powercom IMD serisini tavsiye ederim. USB ile bilgisayar bağlantı sayesinde voltaj durmunu da takip edebiliyorsun. Gerilimin sık sık 160V seviyelerine kadar indiği bir yerde epeyce hayatımı kurtarmıştı. Sağlam bir sistemin varsa en azından 1000'lik al derim.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi benim sistemde 400w psu var ve 19 inch lcd monitör samsung 932 b plus var. 24 saat çalısıyor bilgisyarım 24 saat çalısan pc de ups e zararı varmıdır ? sizce tehlikeli bakımından.

24 saat kullanımın Akü ömrü dışında herhangi bir etkisi olmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar kullandığım UPS'lerde de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım açıkçası.

Bu arada en azından 1000'lik alın derim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...