Jump to content

Bilgisayarın Açılırken Donması Ve Kilitlenmesi?


Victoire

Recommended Posts

Arkadaşlar yaklaşık 3-4 aydır yaşadığım bir sorun kaç defa format atıysak sorun çözülmedi. pc yi acarken acılışta hani yesiş bir sey cıkıyor soldan sağa doğru ilerliyor 5-6 kez öyle olduktan sonra pc nin acılması lazım ama ben pc yi actığımda o değiği yeşil 3-4 kez geciyor sonra donuyor ve pc acılmıyor.

acma için ise pc yi kapatığım zaman power den elektrik girişini cıkarıp pc nin power düğmesine 1-2 sn basıp pc nın ışıkları yanıp söndükten sonra kapatırsam tekrar baska bir zaman acılışta sorun olmuyor . yada pc yi acacagım zaman power da lektrik giriş fişini cıkarıp aynı sekilde power düğmesine basıp pc nin ısıklarını yakıp söndürdüğüm zaman ( sanırım bu sekilde pc içinde kalan elektrik bitiyor) sorunsuz sekilde pc acılıyor.

ve acıldıktan sonra da ASUS ana karda ait olan ses kartının penceresi cıkıyor ön haporlör , arka haporlör vb her seferinde tekrar onaylamamı istiyor sizce bu sorun neden olabilir.

Yardım cı olursanız sevinirim.

Umarım sorunu anlatım şeklinden anlayabilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

arkadasım sorun bios guncellemenden kaynaklanıo olabilir daha once gigabyte anakartta benzer bi sorun basıma geldı ses olayına gelınce ise programın altında her baslagıcta calıstır secenegini deaktif edersen sorunun düzelir aynı zamanda bilgisayarında güç yüklenmesi de olauyor olabilir bilgisayarın anakartının uzerindeki bir cok entegre devre statik ram oldugu icin hattında topraklama yoqsa bu sekıl sorunlarla karısılasabilirsin...umarım yardımcı olabilmişimdir

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...