Jump to content

Wpf | Uygulamayı Bilgisayarın Ikinci Ekranına


wmismail

Recommended Posts

Uygulamayı bilgisayarın ikinci ekranına nasıl iteriz?

Bugün sizinle ufak bir ipucu paylaşmak istiyorum. Bir projenin gerekleri nedeniyle hazırladığımız bir Windows uygulamasının bilgisayara bağlı ikinci ekranda açılmasını istiyorduk. Bu ekranlara Windows'un Extended Desktop mantığı ile görüntü aktarılıyor. Nasıl yaparım diye uğraşırken bir anda kafamın üzerinde bir ampul gördüm. Evet ampul yanıyordu :D

"Extended Desktop" kullanırken bir programı ikinci ekrana almak için ne yaparız? Fare ile onu tutar ve yan tarafa taşırız. Sonra eğer o programın ikinci ekranda tam ekranı kaplamasını istiyorsak zaten doğal olarak Maximized şeklinde ufak bir ayar işi görecektir. Bu durumda neden bu işi programatik olarak uygulama başlangıcında yapmayalım?

[VB]

System.Windows.Forms.Screen.AllScreens(0).Bounds.Width

Me.WindowState = WindowState.Maximized

[C#]

System.Windows.Forms.Screen.AllScreens[0].Bounds.Width;

this.WindowState = WindowState.Maximized;

İşte bu kadar. Yapmamız gereken iş aslında açılan formu ekranın sağ tarafına doğru itip diğer ekrana geçecek konuma getirmek. Sonra artık bu formu Maximized yaptığınız kendi ekranında büyüyecektir. Çözünürlüklerden bağımsız olarak sürekli bu işlemin çalışabilmesi için de ilk ekranın genişliğini almak yeterli olacaktır.

Hepinize kolay gelsin.

Daron Yöndem

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...