Jump to content

Colorful Expression Ile Birbiri Ile Uyumlu Renkler


wmismail

Recommended Posts

Colorful Expression ile birbiri ile uyumlu renkleri yakalamak

Renklerin birbirine uyumu özellikle biz yazılımcılar için pek anlaşılamayan bir sistemi tanımlar :D Kişisel olarak ben bir renk yığınındaki renklerin birbirine uyumlu olup olmadığını anlayabilsem de "Buyur uyumlu 3 renk seç" derseniz pek de başarılı olamam. Belli ki bu durum genel geçer bir sorunu tanımlıyor ki RD, Jonas Folloseo birazdan sizlere detaylarından bahsedeceğim uygulamayı hazırlamış. Uygulama özünde Adobe'nin Kuler sitesinin API'larını kullanıyor. Kuler'dan hızlı bir şekilde bahsetmek gerekirse tasarımcıların birbirleri ile uyumlu renk şemalarını paylaştıkları bir Web 2.0 portalı diyebiliriz.

Colorful Expression

Aşağıdaki adresten indirebileceğiniz uygulama toplam 3 bölümden oluşuyor.

http://www.codeplex.com/colorful[/CODE]

Birincisi [b]Colorful WPF[/b] adında tek başına çalışabilen bir WPF uygulaması. Bu uygulama içerisinde birbirleri ile uyumlu renk şemalarını inceleyebilir ve aramalar yapabilirsiniz. Unutmayın ki sistem Kuler'ın API'larından faydalanıyor yani programı ancak online durumdayken kullanabilirsiniz. Colorful WPF'in en güzel özelliği herhangi bir renk şemasının altındaki düğmeler aracılığı ile hızlı bir şekilde bu renkleri kullanabilmenizi sağlayacak XAML Brush kodlarını alabiliyor olmamız.

[center]07112008_1.png

[i]Colorful WPF içerisinde "silver" kelimesi aratıldığında çıkan birbiri ile uyumlu renklerin bir listesi.[/i][/center]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan en üstteki "[b]Silver[/b]" adındaki renk şemasının altındaki "[b]Swatches[/b]" düğmesine tıkladığımda doğrudan aşağıdaki XAML kodu panoya kopyalanıyor ve rahatlıkla Silverlight veya WPF projelerinde kullanabiliyoruz.

[i][color= blue]<SolidColorBrush x:Key="SilverColor1" Color="#FF474143" />

<SolidColorBrush x:Key="SilverColor2" Color="#FFA69E9D" />

<SolidColorBrush x:Key="SilverColor3" Color="#FFE7E2DA" />

<SolidColorBrush x:Key="SilverColor4" Color="#FFFFFFFF" />

<SolidColorBrush x:Key="SilverColor5" Color="#FFE7E8E7" />[/color][/i]

[b]Expression Design ve Blend Add-In[/b]

Colorful Expression içerisindeki renk şablonlarını isterseniz doğrudan Expression Design veya Blend içerisinde de kullanabiliyorsunuz. Bunun için download paketi içerisinden program adına uygun klasörün içindeki 2 DLL dosyasını programların bilgisayarlarınızda yüklü oldukları konumlara kopyalamanız gerek. Sonrasında aşağıdaki şekilde hem Blend hem de Design'ı çalıştırdığınızda [b]Colurfull Expression[/b]'ı doğrudan Blend veya Design içerisinde de kullanabilirsiniz.

[i]Blend.exe ?addin:Colorful.Blend.AddIn.dll[/i][i]Design.exe ?addin:Colorful.Design.AddIn.dll[/i]

[center]07112008_2.png

[i]Expression Design içerisinde Colorful paneli.[/i][/center]

Yukarıdaki ekran görüntüsünde Colurful Expression'ın doğrudan Expression Design içerisinde kullanılabildiğini görebiliyorsunuz. Aynı şekilde Blend 2 içerisinde de rahatlıkla [b]Colurful[/b] paneline ulaşılabiliyor.

[center]07112008_3.png

[i]Expression Blend 2 içerisinde Colorful paneli.[/i][/center]

Blend içerisinde Colorful panelinin kullanımı ile ilgili Design'a kıyasla ek avantajlar da söz konusu. Sahneye sürükleyip bıraktığınız bir renk şablonu aslında arka planda birer [b]SolidColorBrush[/b] olarak sayfanın Resource'larına ekleniyor. Böylece bu renkleri istediğiniz kadar farklı yerlerde rahatlıkla merkezi olarak kullanabiliyorsunuz.

[center]07112008_4.png

[i]Colorful'un yarattığı XAML kodları otomatik olarak karşımızda.[/i][/center]

[right][i]Daron Yöndem[/i][/right]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...