Jump to content

Hazır Wpf Temaları


wmismail

Recommended Posts

Hazır WPF Temaları

Hem WPF hem Silverlight maalesef ki "yazılımcılar tarafından tasarlanan uygulamalar" havuzuna çok daha garip :D balıkların atılmasını sağladı. Bu süreçte sadece tasarımcıların WPF veya Silverlight tarafına geçememesi sorunu değil, ek olarak şirketlerin yazılım arayüzü tasarımına kaynak ayırmakta sıkıntılarının da büyük katkısı var. Tüm bunları düşündüğümüzde yazılımcıların en azından kolay yolda hazırladıkları arayüzlere makyaj yapabilmeleri için yeni araçların oluşması, hazır şablonların yaratılması çok önemli.

Geçenlerde size Silverlight Toolkit ile beraber gelen tasarım şablonlarından bahsetmiştim. Bu sefer de aynı senaryoyu WPF tarafına taşıyalım ve CodePlex üzerindeki WPF Themes projesi ile tanışalım.

Rudi Grobler tarafından hazırlanan projenin ilk çıkış noktasına aslında Silverlight Toolkit ile beraber gelen şablonlar olmuş. Bu şablonları WPF tarafına taşımaya karar veren Rudi sonrasında farklı şablonlar da oluşturarak şu an toplam 12 farklı şablonun bulunduğu kütüphaneyi oluşturmuş. Hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

Nasıl kullanırız?

Bahsettiğimiz tüm görsel şablonlar esasen Silverlight üzerinden hazırlananlardan çevrildikleri için işin kolayına kaçıp :D VisualStateManager kullanmaya devam etmişler. Malum VisualStateManager ilk önce Silverlight 2.0 ile geldi ve hala WPF'de yok. WPF'de VisualStateManager yapısını kullanabilmek için yine CodePlex üzerinden WPF Toolkit'i indirmeniz gerekiyor.

WPF Toolkit'i indirirken kaynak kodları ile beraber indirin. Aksi halde bir yükleme dosyası ile sisteminizde GAC'ye tüm toolkit'i yüklemek zorunda kalırsınız ve bu ileride nahoş durumlara yol açabilir. En iyisi kaynak kodları indirip Assembly'leri elle Compile edip istediğiniz yerde kendi kararınız ile kullanmak. WPF Toolkit'i bilgisayarınıza indirdikten sonra Visual Studio ile kaynak kodlarına ait projeyi açın. Projeyi Build edin ve ortaya çıkan DLL'lerden WPFToolkit.dll adındaki dosyayı istediğiniz bir WPF projenize referans olarak ekleyin.

Artık Toolkit içerisinden VisualStateManager yapısını kullanabileceğimize göre sıra geldi WPF Themes ile gelen temaları denemeye. WPF Themes projesini bilgisayarınıza indirdikten sonra paket içerisindeki WPF.Themes klasöründe farklı temalara ait ayrı ayrı klasörler göreceksiniz. Her bir klasörün içerisinde Theme.xaml adında bir dosya bulunur. Tek yapmanız gereken bu dosyayı WPF projesine "Add Existing Item" diyerek eklemek. Otomatik olarak projenizdeki tüm kontroller bir anda eklediğiniz temadan etkilenecektir.

11112008_1.png

Daron Yöndem

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...