Jump to content

Uml (unified Modelling Language)


wmismail

Recommended Posts

UML (Unified Modelling Language)

Herhangi bir işi geliştiren farklı departmanlar vardır ve bu departmanlar birbirlerinden farklı ortamlarda çalışsalarda aslında aynı işi geliştirirler. Birde proje içerisinde aktif rol alanların yanı sıra bu işi bize yaptıran bir yönetim ve işi bize veren müşterimiz vardır. Bu farklı grupların işte yapılacaklar konusunda , yapım sonucunda ortaya çıkacaklar konusunda aynı düşüncelere sahip olabilmesi için ortak bir dil kullanmaları gerekmektedir. Nasıl matematikte 2 + 2 = 4 se ve bu bir toplama işlemi ise bu yönetim içinde aynı şeyi ifade eder , çalışanlar içinde yada tamamen bağımsız birisi içinde .

Bunun içinde geliştirmekte olduğumuz işlerde UML (Birleşik Modelleme Dili) den yararlanırız. UML ile sistemimizi geliştirmeye başlamadan önce analiz aşamasında belirlediklerimizi diyaramlar yardımı ile hayata geçirmiş oluruz. Eksiklikleri , çalışma prensiplerini hatta senaryolarımızı bile burada gerçekleştiririz. UML tasarımımızı oluştururken kullanılacak elemanları ve bunları ifade edeceğimiz açıklamaları en aza indirmemiz, sistemin karmaşıklığını azaltmış olur ve bununla beraber anlaşılmasınıda kolaylaştırmış olur.

Bu ortak dilin bize getirdiklerine kısaca göz atacak olursak :

1- Projedeki birimler ve aynı birimde görev alanlar arasındaki iletişimi kolaylaştırır,

2- Uygulamanın kodlama aşaması daha kolay olacaktır

3- Meydana gelecek bir takım problemler UML tasarımı zamanında düzeltildiği için uygulamamızda meydana gelecek problemler minimuma inmiş oacaktır.

Aslında bize kazandırdıkları sadece bu üç madde ile sınırlı değil ama en belirginleri bunlardır. Küçük bir örnek ile açıklayacak olursak, bir web sitesinin alt yapısını inceleyebiliriz.

uml-300x172.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...