Jump to content

Bu şekilde Portable Proğram Nasıl Hazırlıyorlar?


gorki

Recommended Posts

Nette dolaşan bazı portable proğramlar bir .exe dosyası halinde geliyor ve dosyayı çalıştırdığınızda içindekileri çıkarmak için bir klasör soruyor. Sonra belirttiğiniz klasöre aşağıda resimdeki gibi portable yapılmış uygulamanın gerekli tüm dosya ve klasörleri çıkartılıyor ve .exe ye tıklayıp çalıştırıyorsunuz.

Çoğu yerde anlarılan ve standart ayarlarla yapılan Vmware Thinapp vs ile yapılan portable proğramlar bu şekilde olmuyor. "Bin" klasöründe proğram tek bir dosya olarak oluşuyor ve onu tıklayıp çalıştırıyoruz. Aşağıda görüldüğü gibi portable yapılan proğramın gerekli tüm dosyalarını bir klasör içine toplayan proğramın hangisi olduğu ve ayarların nasıl yapıldığını bilen varmı arkadaşlar?

Buna gerek duyuyorum çünkü standart şekilde tek bir dosya halinde yapılan portable uygulamaya sonradan ayar yaptığınızda dosya sadece geçerli pc'de ayarlarını koruyor. Farklı bir pc'ye dosya taşındığında ayarlar kalıcı olmuyor ve ilk gün oluşturulduğundaki ayarlarına geri dönerek sıfırlıyor.

*Oysa klasör içinde portable proğram oluşturulduğunda yapılan ayarlar .ini dosyasında saklandığından proğramın klasörünü nereye taşırsanız taşıyın sonradan yapılan ayarlar her daim kalıcı oluyor. İşte ben bunu istiyorum!

imageggj.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...