Jump to content

Outlook Otomatik E-posta Hesabı Ekleyici?


ysncn_

Recommended Posts

MS Outlook ve Outlook Express için otomatik olarak mail hesabını ekleyecek bi uygulama var mı ya da yapılabilinir mi?

Yani mail adresini ve kullanıcı adını yazıcaz pop3 sunucusunu stmp vs. gibi ayarları tanımladığımız ayarlar şeklinde otomatik ekleyecek ve mail hesabını oluşturacak?

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Resimdeki gibi bişey istiyorum.?

oe_06.jpg

Link to comment
Share on other sites

kardeş sen bu programı mı istiyorsun yoksa buna benzer birsey mı bilmiyorum ama verdigin örnekteki program hakkında bulduklarım işine yarar umarım

"[email protected]" Mail Hesabı İçin Duyuru

Tüm fakültelerin mail hesapları tek bir merkezi sunucuda bulunacaktır. Böylece şimdiye kadar fakültelerdeki sunucularda meydana gelen arızalar, sunucunun devredışı kalması, elektrik kesintileri sebebiyle maillere ulaşılamaması ve kampüs dışından Outlook Express kullanarak mailleri okuyamama gibi sorunlar yaşanmaktaydı. Şimdi, tüm fakültelerin akademik mail adresleri merkezi tek bir sunucuda birleşiyor. Böylece yeni bir mail adresine sahip olunuyor. Ayrıca yeni sistemde maillerinize kampüs dışından rahatça ulaşabileceksiniz. Yeni mail adresinizi, eski mail adresinizle birlikte bir süre kullanmaya devam edebilmeniz için, eski mail adresinize gelen mailler yenisine forward edilecektir. Bu süre içinde siz mail okumak için yeni mail adresinizi kullanmalısınız (Eski hesabınıza gelen mailler sistem tarafından sizin yeni mail hesabınıza zaten gönderilecektir). Yeni mail adresiniz [email protected] şeklindedir. Yeni mail adresinizin şifresi size imza karşılığında elden verilecektir. Şifreyi verecek görevliler 29 Haziran günü fakültemize geldiler. Şifrenizi aldıktan sonra yeni hesabınızı kullanabilmek için maillerinizi okuduğunuz programınızda değişiklik yapmak zorundasınız. Mailler büyük bir oranda Windows işletim sistemiyle birlikte gelen Outlook Express programıyla okunduğundan anlatılan ayarlar Outlook Express içindir. Diğer programlarda gerekli ayarı yapmak için bu sayfadaki B - Elle Ayarlama kısmındaki POP3 ve SMTP kısmını gözden geçirin.

Outlook Express için otomatik ve elle olmak üzere iki yöntem var. Dilediğiniz şekilde yeni [email protected] hesabınızı Outlook Express'e ekleyebilirsiniz.

İsminiz Hakan Uluçay olsun. Mail hesabınız [email protected] olacaktır.

İsminiz Hasan Muzaffer Gökay olsun. Mail hesabınızın [email protected] gibi uzun olmaması için isminizi kısaltabilirsiniz. Bunun için h.gokay, h.m.gokay, hasan.m.gokay, h.muzaffer.gokay ya da m.gokay şeklinde kısaltabilirsiniz. hasan.gokay olarak belirlediğinizde mail adresiniz [email protected] olacaktır.

A- OTOMATİK OUTLOOK EXPRESS AYARLARI

1. Outlook Express'inizi otomatik olarak ayarlamak için OE_hesap.exe programını bilgisayarınıza download edin ve çalıştırın.

2. Aşağıda görüldüğü gibi isminizi yerine yazın. Siz yazdıkça "E-posta adresiniz" kısmında yeni e-posta adresiniz oluşturulacaktır.

oe_06.jpg

3. İşiniz bittikten sonra "Hesap Oluştur"a tıklayın. Program Outlook Express'inizde bir [email protected] hesabı oluşturacak, gerekli POP3 ve SMTP ayarlarını otomatik olarak girecektir.

4. Şimdi her seferinde şifre sormasına engel olmak için ve ayarları kontrol etmek için Outlook Express'te Araçlar menüsünden Hesaplar kısmına gelin. Hesaplar kısmında göreceğiniz [email protected] isimli yeni e-posta adresinizi seçip Özellikler'e tıklayınız.

oe_07.jpg

5. Özelliklere tıkladığınızda "Sunucular" sekmesini seçtiğinizde yukarıdaki menü gelecektir. Burada Gelen posta POP3 olmalı, gelen posta pop3.ege.edu.tr ve giden posta smpt.ege.edu.tr olmalıdır. Hesap adı isminiz.soyadınız ve şifreniz de size imza karşılığı verilen şifreniz yazılmalıdır. Parolayı anımsa kutusuna tıklarsanız Outlook Express her açıldığında şifre sorulmadan maillerinizi alacaksınız.

B- ELLE OUTLOOK EXPRESS AYARLARI

1. Outlook Express'i çalıştırın.

2. Araçlar menüsünden Hesaplar kısmını seçin.

oe_01.jpg

3. Posta sekmesini seçin.

4. Ekle düğmesine basın. Gelen yerden Posta'yı seçin.

oe_02.jpg

5. Görünen Ad kısmına isminizi açık olarak yazın. İleri'ye basın.

oe_03.jpg

6. Yeni e-posta adresinizi yazın. (Örnek: [email protected]). İleri'ye basın.

7. E-posta sunucu adları kısmında

- Gelen posta sunucusu POP3 olacak.

- Gelen posta: pop3.ege.edu.tr

- Giden posta: smtp.ege.edu.tr olacak

oe_04.jpg

8. Size imza karşılığı bildirilen yeni şifrenizi giriniz. İleriye tıklayınız.

oe_05.jpg

9. Son'a tıklayınız.

10. Eğer Outlook Express'inizde birden fazla hesabınız varsa ve her başlattığınızda otomatik olarak bu hesabın yüklenmesini istiyorsanız Outlook Express'te Dosya/Kimlikler/Kimlikleri Yönet kısmına geliniz. Burada açılışta aktif hale gelmesini istediğiniz hesabı seçin ve "Programları başlatırken bu kimliği kullan" kutusunun seçili olup olmadığına dikkat edin. Eğer kullanmadığınız bir kimlik varsa buradan "Kaldır"ı seçerek silebilirsiniz.

oe_08.jpg

11. Yeni @ege.edu.tr mail hesabınızla ilgili şifre zarfı size ulaştığınızda 3 isimli iseniz ya da isminizde bir yanlışlık varsa [email protected] adresine bildiriniz. Sizlerden gelen düzeltmeler derlenerek resmi yazıyla BİTAM'a iletilecektir. Mail gönderirken size verilen isimle istediğiniz ismin ikisini birden bize gönderiniz.

Dikkat Tamamı Alıntıdır En kısa Sürede Bu Program TNCTR İcin Yapılacaktır

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

kardeş sen bu programı mı istiyorsun yoksa buna benzer birsey mı bilmiyorum ama verdigin örnekteki program hakkında bulduklarım işine yarar umarım

Dikkat Tamamı Alıntıdır En kısa Sürede Bu Program TNCTR İcin Yapılacaktır.

Buna benzer birşey istiyorum. Şirkette kullanmak için. Örneğin: ysncn_@şirketadresi.com gibi.

Link to comment
Share on other sites

Kadedeş tam bitmedi ama simdilik işini görmek amacı ile .reg olarak yaptım tam program bitince ekliyecem kusura bakma İşler Bu aralar Yogun Oldugundan Tam yapmaya zamanım olmadı

:)

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...