Jump to content

Bilgisayar Harddiski Görmüyor.


isimsiz19

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kaymakam çağırmış kurumun laptopu bozulmuş diye. Ben de baktım harddiskinde bad sector buldum. Bad sectorleri hdd regenerator programıyla hallettim, sistem kurdum gittim teslim ettim. Bugün bi daha çağırdılar bilgisayar mavi ekran hatası veriyodu, ghostunu falan almıştım geçen hafta hemen kuruyum dedim, ama izin vermedi. Hard diski yeniden hdd regenerator ile tarattım 4 tane bad sector bulup düzeltti ancak şimdi hdd görünmüyo. Biostan bakıyorum bazen görünüyo bazen görünmüyo hdd. Ben ne yapacam bir yardım edin. Hdd görününce ghostu çalıştırmaya çalışıyorum ancak bilgisayar kilitleniyor. Help(bilgisayar öğretmeniyim)

Link to comment
Share on other sites

Zaten bir Hdd bad sektörlü hale gelmişse kullanmamanızı öneririm bad sektörleri kapasanız bile bad sektörler artmaya devam edecektir. Bad Sektör oluşmuş bir harddiskte hiç bir önemli bilgi barındırmamanız tavsiye olunur. Ne zaman gideceği belli olmaz çünkü.

Link to comment
Share on other sites

bu konuda benimde sorunum vardı!

ne ettiysem çalıştıramadım!çoğu bilgisayarcıda zaten uğraşmıyor,yenisini al deyip yolluyorlar...

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=84241&pid=432354&st=0entry432354[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

bunun nedeni saatlerce uğraşıp çalışır hale getirdiğimiz hdd lerin ne zaman bozulacağının garantisinin olmaması ve genelliklede çok kısa bir süre sonrasında hdd nin allah rahmet eylesin pozisyonuna gelmesidir. bu konuda işi yokuşa sürülüyormuş gibi düşünmeyin. Bir bidiğimiz varki bunları söylüyoruz.

Link to comment
Share on other sites

valla kaymakam :) nasıl kullanıyor bilemem ama uygun bir şekilde senin leptop ölmüş garantiye gönderelim deyin

sen rahat kaymakam rahat ,programla uğraşmayın hdd ithal bizler son kullanıcı yapacak bişey yok kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için gece sabaha kadar uğraştım.Sanırım hdd biraz soğuyunca düzeldi tam olarak anlayamadım ama kendiliğinden görmeye başladı.Hiren boot cdyi çalıştırıp HDD regenerator programını çalıştırıp tekrar bad sectorleri ayarsal olarak kapattırdım. Sonra ghostunu aldım çalışır şekilde teslim ettim hala bi haber gelmedi. Anlattım bu bir saat de çalışabilir bir hafta da bir yıl da belki de hiç sorunusz çalışır, güven olmaz yeni bir harddisk almanız lazım diye söyledim. Artık onların bileceği iş kesin haftaya yine bozulur. Neyse ben yaptım teslim ettim yorum yazan arkadaşlara tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...