Jump to content

Annesini Facebook'tan Buldu


Kænuni

Recommended Posts

20090606122109_facebook.jpg

Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hayırlara vesile olduğu olaylara bir yenisi daha eklendi.

İngiltere'de üç yaşındayken evlatlık verilen Richard Marks, 33 yıl sonra Facebook aracılığıyla öz ailesine kavuştu. Facebook'ta kız kardeşinin izini bulan Marks, kardeşleri ve biyolojik annesiyle bir araya geldi.

Marks'ı henüz 19 yaşındayken dünyaya getiren annesi, bakamadığı küçük oğlunun daha iyi bir hayata sahip olabilmesi için evlatlık vermişti. Marks'ın hikayesi, geçenlerde 27 yıl sonra babası tarafından kaçırılan oğluna Facebook sayesinde kavuşan Avril Grube'nin hikayesi ile benzerlik taşıyor.

Geçen 15 yılını Manchester'da yaşayan biyolojik annesi Carol Horridge'yi aramakla geçiren Marks'ın ailesiyle buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Sonunda çareyi Facebook'ta aramaya karar veren Marks, Manchesten bölgesinde soyadı girerek adama yapmış ve bulduğu isimlere onlarca mesaj attı.

Günün birinde kızkardeşi Andrea Roczniak'tan "Sanırım sen benim erkek kardeşimsin" cevabını aldığında ise gözlerine inanamadı. İki kardeş hemen telefonda konuştu. Andrea'nın da 12 yıldır kardeşini aradığını ve büyük bir ailenin dört gözle Marks'ı beklediği ortaya çıktı.

Daha sonra telefonla annesini arayan Marks, "Merhaba anne" diyerek konuşmaya başladı, ikili gözyaşları içinde iki buçuk saat konuştu. Marks, "Yeniden doğmuş gibiyim ve yepyeni bir ailem var. Loto çıksa bundan daha mutlu olmazdım" diye konuştu.

Facebook'un hayatını değiştirdiğini söyleyen Marks, bu zamana kadar biyolojik ailesinin sadece 3 kilometre uzağında onu evlat edinen ve çok sevdiği ailesiyle yaşamış.

Link to comment
Share on other sites

Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hayırlara vesile olduğu olaylara bir yenisi daha eklendi.

Hayırlara vesile olduğu kadar, katillere de kurbanının adresini kolaylık sağladığı oluyor...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...