Jump to content

Win7 Den Vista Yada Xp Ye Dönme Sorunu?


Shox

Recommended Posts

Arkadaşlar bilgisayara win7 7100 sürümünü yükledim. Daha sonra vistaya dönmek istediğimde vista kurulum yaparken Bilgisayar adı kullanıcı adı vs. yazdığım alandan sonra yükleme donup kalıyor. bende XP yükleyeyim dedim ama XP yüklerken de yüklenecek partition u seçtikten sonra biraz ilerliyor ve oda donuyor. Kısacası ne Vista nede XP yükleyebiliyorum. Mecburen bende tekrar win7 yükledim. Acaba bu problemin nedeni ne olabilir?

NOT: Belki vista ve XP cd'si bozuktur düşüncesi ile cd'leri tekrar yazdırdım ama yine aynı sorunla karşılaştım.XP nin 2 adet modifiye 1 adette orjinal lisanslı CD si var hepsindede sorun yaşadım.

Belki win7 den kalıntı dosya olabilir diye Diski de en az 3 defa biçimlendiridm ama yine değişen birşey olmadı.

Link to comment
Share on other sites

aynı sorunu ben de yaşadım

ama her sorun gibi bunun da çözümü var;

1.Bir adet Ubuntu ya da pardus çalışan cd indiriyorsun, cd ye yazıyorsun.

2.Biostan cd den boot seçeneğini 1.nci boot seçenegi olarak işaretle

3.Çalışan cd ile bilgisayarını aç

4.Windows u c ye kurdun ama d de bazı dosyalar var hala kalan, "bootsec.bak" bazı klasörler "system recovery","boot" gibi bişeyler var şimdi tam olarak hatırlayamadım, onları "shift+delete" yaparak silersen yeterli olur.C ye format falan atarsan eğer çalışan cd ile, xp kurmaya çalıştığında c ile d nin yer değiştirmesi gibi bir hata ile karşılaşabilirsin.Sakın C yi biçimlendirme linux çalışan cd leri ile,D dekileri silmen yeter,zaten xp kurarken c ye format atacaksın.

Tabi gizli dosyaları göster seçeneğini seçmelisin.

Link to comment
Share on other sites

win7 kurulurken harddiskin c kısmında 100mb lık yer ayırıyor. sebeb bundan olabilir.

ben boot cd ile once 100 mb lık kısmı silip toplam c boyutuna dahil etmiştim bir sorun cıkmamıştı.

Link to comment
Share on other sites

kardeşim bu sistem biraz eskidi gibi ama ben şahsen işe yaradınığı çok gördüm aklının ucunda bulunsun yine bilmiyorum yaparmısın yapmazmısın f-disc çekiceksin en kolayı ise win98 cd si bul onu tak çalıştır ms-dos dizinine FORMAT C: enter yaz ve c yi format la sonra ne kurmak istiyorsan onu kur xp kurulmayan bilgisayarlara böyle format atıyorduk ve işe yarıyordu şimdi bilmiyorum windows seven da da işe yararmı ..

Link to comment
Share on other sites

Harddiskim bölünmüş değil. PC de 2 adet 160GB 1 adette 250 GB hardisk var ve hiçbirisi bölünmüş değil. bootloader değiştirmeyi deneyeceğim olmazsa her iki harddiski dfe sökerek bir harddisk takılı vaziyette format atmayı deneyeceğim. oda olmazsa fdisk çekmeyi deneyeceğim. ( hiç yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum ama bir yolunu mutlaka bulacağım artık )

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

Beyler görüşler güzel f disk çek hard diski sıfırla felan. Benim de aynı sorunum var. windows 7 yi sırf meraktan yükledim. Benim tashiba a355 laptop um var. Hard diskleri sıfırlayamıyorum çünkü gömülü hard diskler var bilgisayarda. Şimdi bu hard disklere zarar vermeden nasıl dönebilirim vistaya geri. Şimdiden teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

arkadasim bende win.7 yukledim benim hdd'de 8 mb onbellek vardi 2 mb onbellege dustu.bunun icin bilgisarcilari dolastim ama bilgisayarcilar bendende mal 1 sy bilmiyolar. bende 1 arkadasa sordum oda bana pardusle hdd'yi bicimlerdir yani pardusu kur dedi bende ole yaptim hersey duzeldi.yani sole soleyim pardus isletim sistemi hartdicski mukemmel bicimlendiriyo.ilk alinmis gibi yapıyo.bu bilgiyide kimseye vermem.simdi pardus cdsini bedava kargoyla evine kadar yolluyolar.web sitesine gir gerekli bilgileri yaz iste okadar

Link to comment
Share on other sites

Alttaki yazıyı incele arkadaşım işini görür...

Windows Işletim Sistemi Boot ve MBR Hatalarına Çözüm Dosyası

Hemen hemen hepimiz mbr ve boot hataları karşılaşmışsızdır. Birçoğumuz xp kurdum vista açılmıyor, vista kurdum xp açılmıyor, linux (ubuntu, pardus, suse vs.) kurdum grupu kaldıramıyorum veya windows açılmıyor, windows 7 kurdum xp gitti, linux kurdum beğenmedim kaldıracağım vs. vs. demişisizdir. Örneğin bir xp nin boot kaydı silindiğinde (boot.ini hata verdiğinde) bunu düzeltebilmek için xp cd sini boot etmek kurtarma konsoluna geçip birsürü komutla uğraşmak zorundayız. Hakeza xp+vista/windows 7 yapılandırmasında veya windows + linux yapılandırmalarındada durum farklı değil.

Tüm bu sorunları bir cd yükleyeceğimiz küçük bir yazılımla çözebiliriz. Bu sorunlarda biriyle karşılaştığımızda tek yapmamız gereken cd mizi takıp boot etmek (boot olması birkaç saniye sürmekte) ve diskimizdeki mevcut veya olması gereken işletim sistemi mbr kaydını seçmektir. Örneğin iki adet pardus yüklü ise linux + linux u, iki adet windows yüklü ise windows + windows u, windows + linux sa bunu, veya diyelim windows+ linux var ve grupu kaldırmak ve windowsun direk açılmasını sağlamak istiyoruz o vakit sadece windowsu, veya herhangi bir windows işletim sistemi var ve açılmıyor o vakitte sadece windowsu seçmemiz yeterli. Birkaç saniyede disk yapılandırmamız incelenip ilgili boot ve mbr kayıları yazılacak sorunumuz çözülecektir.

Tüm bu sorunlardan kurtulmak için 4.5 mb boyutundaki bu disk kalıbını (imaj dosyasını) indirmeli ve cd ye yazdırmalısınız.

http://rapidshare.com/files/258464386/Image.nrg[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...