Jump to content

Rijkaard Galatasaray'da!


nedsrett

Recommended Posts

18_257319_Rijkaard_468x275[1].jpg

Galatasaray Kulübü, Bülent Korkmaz ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktörlük için Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile anlaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörülüğüne Frank Rijkaard getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" denildi.

Frank Reijkaard'ın yardımcılığına Johan Neeskens getirildi. Hollanda Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcularından olan Neeskens, 1974 Dünya Kupası finalinde Almanya'ya penaltıyla Hollanda'nın tek golünü atmıştı. Frank Reiijkard Barcelona'yı çalıştırırken, Neeskens yine yardımcılığını yapmıştı.

Kaynak

Galatasaray Resmi Sitesi

Vatana Millete hayırlı olması dileğiyle :)

Link to comment
Share on other sites

Hayret bişey ya daha bugün posta gazetesinde okudum Schuster ile anlaştı dediler şimdide webaslana baktım rijkaard ile anlaşmışlar valla şaşırdım arkadaşlar bi yandanda sevindim :) inş. gelecek sezon çok iyi geçer şu dede vakasını bizde yaşamayalımda...

Link to comment
Share on other sites

Bir Fenerbahçe'li olarak Galatasaray spor kLübüne hayırlı olur inş. Rijkaard çok iyi bir teknik direktör bugün izlediğimiz Barcelona'nın temellerini atan adam Fenerbahçe'ye gelmesini çok istedim ama en büyük rakibimize gitti işimiz bu sene gerçekten çok zor olacak.

Link to comment
Share on other sites

Hayret bişey ya daha bugün posta gazetesinde okudum Schuster ile anlaştı dediler şimdide webaslana baktım rijkaard ile anlaşmışlar valla şaşırdım arkadaşlar bi yandanda sevindim :D inş. gelecek sezon çok iyi geçer şu dede vakasını bizde yaşamayalımda...

resmi sitesinde haberi görmedikten sonra transfer haberlerine inanmayın kesinlikle. onlar yalan haberle gazete reytinglerini yükseltmeye çalısırlar.1 sene içinde gazetelere bakılırsa bütün avrupa türkiyeye geldi.güvendiğiniz kaynak resmi sitesi olsun :)

Link to comment
Share on other sites

Bende bari boş durmim dedim :)

Rijkaard kimdir?

436784321250.jpg

Yeni teknik direktörümüz Frank Rijkaard'ın kariyeri başarılarla dolu.

Takımımızın yeni teknik direktörü 30 Eylül 1962 Hollanda / Amsterdam doğumlu Frank Rijkaard, henüz 17 yaşında, Ajax Teknik Direktörü Leo Beenhakker tarafından A takıma alındı. Orta sahada görev yapan Rijkaard, 7 sene formasını giydiği Hollanda ekibiyle üç şampiyonluk, bir de Kupa Galipleri Kupası kazandı.

206 maçta 46 gollü bu performansın ardından kısa bir Real Zaragoza tecrübesi yaşayan Rijkaard, 1988'te Milan'a transfer oldu. Beş sezonluk İtalya kariyerinde Milan'ın efsane isimleri arasına girdi, iki şampiyonluk, iki Avrupa Şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupa, iki de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazandı.

1993-95 arası Ajax'ta forma giyen Rijkaard, yetiştiği kulübe iki şampiyonluk daha armağan ederek aktif futbol kariyerine nokta koydu.

1981-94 yılları arasında Hollanda Milli Takımı'nın da değişmez ismiydi Rijkaard… 1988 Avrupa Şampiyonu Hollanda kadrosunda da yer aldı. 1995 yılında futbola veda eden Rijkaard'ın teknik adamlık kariyeri ise 1998 yılında başladı.

Hollandalı teknik adam futbolu bıraktıktan sonra Guus Hiddink'in yardımcısı olarak antrenörlüğe başladı.

1998 yılında ise Hollanda Milli Futbol takımının başına birinci adam olarak geçti. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000 finallerinde Hollanda'nın başında yer aldı. Yarı finale kadar oynadığı futbolla herkesin favorisi olan Frank Rijkaard'ın Hollanda'sı sürpriz bir şekilde İtalya'ya elendi.

Bu şampiyonadan sonra Frank Rijkaard, 2001–2002 sezonunda Hollanda ligi takımlarından Sparta Rotterdam'ın başına geçti. Bir yıllık Sparta Rotterdam tecrübesinin ardından Rijkaard, 2003-2004 sezonunun başında Barcelona'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Beş sezon Barcelona'nın çalıştırıcılığını yapan Frank Rijkaard, takımıyla 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında La Liga şampiyonluğu, 2005-2006 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu'na ulaştı. 2005 yılında Barcelona ile İspanya Süper Kupası'nı da kazanan Rijkaard, 2008 yılında ise görevinden ayrıldı.

Kaynak: Galatasaray.org

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...