Jump to content

Bu Gün De Zarar Ettik !


wmismail

Recommended Posts

2.jpg

Bir çok dükkanın yan yana olduğu bir sokakta yaşlıca bir esnaf her akşam kepenkleri kapatırken. "Bugün de zarar ettik!" diye yakınıyormuş. Adamın gerçekten zarar ettiğini düşünen komşuları bir araya gelerek bir günlüğüne dükkanlarını kapatma kararı almışlar. Adam o gün inanılmaz satışlar yapmış. Akşam dükkanı kapatacağı zaman komşuları tekrar yanına gelmişler. Adam tekrar "Bu günde zarar ettik." dediğinde komşularının tepesi atmış, "Yahu Allah’tan kork, satış yapabilmen için bugün dükkan bile açmadık. Bütün malları satıp bitirdin hala zarar ettik diyorsun," diye çıkışmışlar. Yaşlı adam yüzlerine bakıp gülümsemiş. Sonra da "Aptallar," demiş "Ben bu lafı o anlamda söylemiyorum ki! Ömrümüzden bir gün daha yedik diye şikayet ediyorum." deyince , şaşkın komşularının ağızları bir karış açık kalmış.

İşin benim anladığım özeti hergün bir gün daha gidiyor ömrümüzden. Boşa geçirecek zaman yok. Vakit dar yapılacaklar çok. Eğer yapacağım daha çok şey var diyorsanız durmayın derim. Ben öyle yapacağım!

Link to comment
Share on other sites

Gerçekten çok anlamlı. Ancak o kadar da, yani hikayede anlatıldığı kadar da maddi dünyaya o kadar bağlanmak da (ben bunu anladım yazıdan) bir şeyleri boş vermek anlamına gelmiyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Yani sonuçta ömür bu; illaki geçecek ve bitecek. Şikayet etmek olmaz vesselam. :Q

Velhasıl, herkesin kendine göre pay çıkaracağı bir anekdot. Teşekkür ederim hocam.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...