Jump to content

Registar V1.0.10 Build 9334


semsibey
 Share

Recommended Posts

  • Editor

RegiStar v1.0.10 Build 9334 64 Bit

vZpCVEJ.png

https://aurigaimaging.com/index.php

RegiStar , dijital astronomik görüntüleri hizalama görevini tamamen otomatikleştiren benzersiz bir programdır. RegiStar, farklı ölçeklerde veya yönlerde olsalar veya farklı optik sistemlerle üretilmiş olsalar bile görüntüleri hassas bir şekilde hizalamak için gerektiği şekilde kaydırır, döndürür, döndürür ve deforme eder. RegiStar dijital veya film görüntüleri üzerinde çalışır, sıcak pikseller dahil gürültüyü otomatik olarak reddeder. RegiStar, tek bir komutla tüm görüntüleri bir dizine kaydedebilir ve diğer güçlü toplu işleme özelliklerine sahiptir.

 

RegiStar, özellikle astronomik görüntülerle çalışmak üzere tasarlanmış bir görüntü hizalama veya kayıt programıdır. RegiStar bir görüntüdeki yıldızları bulur ve bu görüntüyü başka bir görüntüye veya görüntü grubuna hizalamak için konumlarını kullanır. RegiStar, farklı ölçek ve yönlerdeki görüntülerin kaydedilmesine izin veren gelişmiş bir eşleştirme algoritması kullanır. RegiStar, yansımalar dahil olmak üzere geometrik bozulmaları otomatik olarak düzeltir, böylece farklı optik sistemlerle çekilen görüntüler üzerinde çalışır. Ayrıca, yalnızca küçük bir örtüşme olan görüntü çiftlerinde çalışır. RegiStar, sıcak pikseller gibi büyük miktarda parazit içerse bile, en az% 1 örtüşme ve ortak en az 10 yıldıza sahip çoğu görüntüyü doğru bir şekilde kaydeder.

RegiStar, görüntülerin özellikleri dışında bir kaydı tamamlamak için hiçbir kullanıcı girişi gerektirmez. Eşleştirme ve hizalama, herhangi bir eşleşen nokta veya parametre girilmeden otomatik olarak gerçekleştirilir.

RegiStar, birkaç görüntüyü aynı anda toplu olarak işleme yeteneğine sahiptir. Tüm bir görüntü dizini tek bir komut kullanılarak kaydedilebilir ve birkaç başka komut da birden çok görüntüyü işleyebilir.

RegiStar ayrıca, görüntüleri kaydedildikten sonra birleştirmek ve değiştirmek için bazı araçlar içerir. Bu araçlar, mozaik oluşturma, üç renkli görüntüler oluşturma ve pozları istifleme gibi dijital astrofotografçılar tarafından yaygın olarak yapılan görevleri otomatikleştirmek için özel olarak tasarlanmıştır.

TIFF, JPEG ve FITS resimleri desteklenir. RegiStar dahili olarak 8 ve 16 bit derinliği destekler, ancak daha yüksek derinlikteki FITS görüntülerini okuyacaktır.

RegiStar bir görüntü düzenleme programı değildir. Görüntüleri kaydetmek ve birleştirmek için tasarlanmıştır ve bir görüntüyü diğerine kalibre etme yeteneği dışında, parlaklığı veya kontrastı ayarlama, kusurları kaldırma veya görüntüleri başka şekilde düzenleme için herhangi bir komut içermez. RegiStar'ın bu yeteneklere sahip başka bir programla birlikte kullanılacağı varsayılmaktadır. RegiStar, diğer programların onunla birlikte kolayca kullanılabilmesi için tasarlanmıştır.

RegiStar Ayrıntıları
RegiStar, sıcak pikseller gibi büyük miktarda parazit içerse bile, en az% 1 örtüşme ve ortak en az 10 yıldıza sahip çoğu görüntüyü kaydeder. RegiStar tarafından kullanılan gelişmiş eşleştirme algoritması ölçek ve yönden bağımsızdır, bu nedenle farklı büyütme ve yönlere sahip iki veya daha fazla görüntü kaydedilebilir. RegiStar tarafından oluşturulan kayıt işlevleri, lens bozulmalarını otomatik olarak düzeltir, böylece çok farklı optik sistemlerle çekilen görüntüleri hizalayabilir. Çoğu görüntü, alt piksel doğruluğuna göre kaydedilir.

RegiStar bir seferde birkaç görüntüyü toplu olarak işleyebilir. Tüm bir görüntü dizini tek bir komut kullanılarak kaydedilebilir ve görüntü kalibrasyonu ve montaj komutları da birden çok görüntüyü işleyebilir. Bu etkileşimli toplu komutlara ek olarak, RegiStar, ortak iş akışlarının otomatikleştirilmesine izin veren güçlü komut dosyası oluşturma yeteneklerine sahiptir.

RegiStar, camera-raw (ör. CR2, .NEF), TIFF (.tif, .tiff), JPEG (.jpg, .jpe, .jeg, .jpeg) ve FITS (.fit, .fits,. fts) biçimleri. FITS-raw dosyaları desteklenir. Sıkıştırılmış TIFF ve FITS resimleri desteklenmez.

8 veya 16 bit derinlikteki TIFF görüntüleri desteklenir. RegiStar 8-, 16- ve 32-bit tamsayı ve 32- ve 64-bit kayan noktalı FITS görüntüleri okur, ancak bit derinliği 16'dan büyük olan bir görüntü dahili olarak 16 bite dönüştürülür. JPEG resimler yalnızca 8 bit derinlikte desteklenir.

RegiStar bir bilgisayara ilk kez kurulduğunda, kaydetmenin devre dışı bırakıldığı ücretsiz bir değerlendirme sürümü olarak çalışır. Bir Lisans Anahtarı satın alarak bir değerlendirme sürümünü RegiStar'ın tam işlevsel bir kopyasına dönüştürebilirsiniz . Ek ayrıntı için İndir bağlantısına basın.

RegiStar, sağlam bir Yardım sistemi içerir. Kullanıcı arayüzünü tanıtan kısa bir eğitim dahildir. Birkaç nasıl yapılır sayfası ön işleme, istifleme ve mozaik oluşturma gibi ortak görevleri gerçekleştirmek için adım adım talimatlar verir. Çoğu iletişim kutusunun ilişkili, ayrıntılı bir Yardım sayfasına bağlanan düğmeleri vardır.

Bir camera-raw dosyası açılmazsa (örneğin, bir .cr3 dosyası), dosyayı Adobe Digital Negative formatına dönüştürün ve elde edilen .dng dosyasıyla tekrar deneyin. 

Adobe, ücretsiz, kullanımı kolay bir toplu dönüştürücü sağlar . 

Dosya menüsünü veya Aç iletişim kutusunu kullanarak RegiStar'da tanınan camera-raw dosya sonekleri listesine dng eklemeniz gerekecektir 

RegiStar'ın ham dosyaları nasıl işlediği hakkında ek bilgi için buraya bakın .

RegiStar şu anda önyargı çerçeveleri için doğrudan desteğe sahip değildir. Ancak, olabilir karanlık çerçeveleri olmak için önyargı kareleri bildirerek önyargı-çıkarılır düz alan çerçeveler üretirler. Ayrıca, koyu çerçevelerdeki önyargı ofsetinin, onlardan koyu çerçeveler çıkarıldığında normal çerçevelerden otomatik olarak çıkarıldığını unutmayın. RegiStar Yardım sistemindeki "Görüntüler nasıl ön işlemden geçirilir" ve "Önişleme" sayfalarına bakın.

9334, 3 Mayıs 2021  için bir yama oluşturun:

en son dizinle bir açma veya kaydetme işlemi dahil olmak üzere iletişim kutularını başlatmak;
Aç iletişim kutusunun çok daha fazla sayıda dosyayı işlemesine izin verin;
"Tercihler> Yeni görüntüler> Ham girdiden ham olmayan çıktıya" onarım işlevi;
koyu çerçevelerin ana dairelerden çıkarılmasına izin verin;
Tümünü Kaydet komutunda mevcut dosyaların üzerine yazmama seçeneği sağlar;
aktif görüntünün Grup Yöneticisinde görüntülendiğinden emin olun;
çok büyük bir FITS dosyası açıldığında meydana gelebilecek bir çökmeyi onarmak;
"Önişlem> Klasördeki Görüntüler" komutunda özel görüntünün kendisini yok sayın; ve
RegiStar değerlendirme oturumu başladığında otomatik güncelleme kontrolünü uygulayın.

Örnek görüntüler

RegiStar, son yirmi yılın en yenilikçi kompozit görüntülerinden bazılarını üretmek için önde gelen astronomik fotoğrafçılar tarafından kullanılmıştır. Daha büyük bir versiyon ve görüntünün RegiStar kullanılarak nasıl bir araya getirildiğinin bir açıklamasını görmek için küçük resme tıklayın.

     
Crux-Carina mozaiği
M31 NGC 5189 M81
NGC 1333 Ülker IC 1396

 

 RegiStar Ana Sayfası
kullanılarak monte edilmiş
https://www.mirrored.to/files/1LNRYQJN/RegiStar_1.0.10_Build_9334_x64.rar_links

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...