Jump to content

Donma,mavi Ekran?


0sk1

Recommended Posts

Ben bilgisayarımı yaklaşık 4 senedir kullanıyor şimdiye kadar 1 kere bile donma yada mavi ekran hatası almadım..Şu 2-3 gündür bazen açıldığında 2-3 saniye sonra bile donduğu(mecburen res atıyorum..) yada mavi ekran hataları verdiği oluyor..Sorun sizce XP 'de mi?yeni format attım..

Link to comment
Share on other sites

birçok problem olabilir bu tanıma göre hdd de yeterince boş yerin varmı mesela driver çakışması olabilir güncel driverleri indir ve kur derim,sistem bakım programlarından TuneUp 2009 u öneririm,AdvancedSystemCare ile de olur /daha bir çok sebep olabilir tabii...

Link to comment
Share on other sites

son günlerde en çok mavi ekran hatasına neden olan şey Nvidianın sürücüleri.. sürücü güncellemesi yaptıysan ve ekran kartın nvidia yongalıysa bundan da olabilir..

Link to comment
Share on other sites

işletim sistemini kurduktan sonra hangi porgramları kurdun. birbiriyle çakışan programlar olabilir tv kartın var ise ona ait programlar ve antivirus prg. ları genelde çakışma yapması muhtemeldir. mavi ekran hatasını biraz daha açıklarsan daha iyi yardımcı olurum. hatada ne yazıyor.. ve bu hata ve donmaları pc ye hemen formattan attıktan sonramı yapmaya başladı yoksa bazı prg. leri kurduktan sonramı yaptı..

Link to comment
Share on other sites

Anakartın kesin Asus dur (P5VD2 VM-SE)

Ayrıca mavi ekran hatasında ki açıklamaya da dikkat etmelisin. Açıklamada ilk satırlarda ne yazdığını iletirsen sana daha kolay yardımcı olurlar, bu arada sisteminin bilgilerini de eklemeyi ihmal etme. Çok genel anlatmışsın :dribble:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...