Jump to content

Hdd Sorunu


skabayel

Recommended Posts

Arkadaşlar kaç yıldır bilgisayarla uğraşırım böyle birşey başıma gelmedi. Makinaya win7 kurarken kilitlendi. yeniden başlattırğımızda bios ekranında donup kalıyor. Hdd bozulmuş. hddyi çıkarınca bios normal ilerliyor. haddyi garanti kapsamında gönderdik. yenisi geldi. win 7 yi kurarken hdd yine gitti. hdd bilgisyara takılıyken bios ekranı donup kalıyor bir türlü geçemiyor.Farklı bir haddisk taktığımızda makina normal çalışıyor. problem nerede olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.

(hdd: seagate 320gb 7200 rpm )

Link to comment
Share on other sites

Peki win 7 yi yüklerken hangi bölümde takılıyor dosyaları kopyalarken mi takılma yapıyor yoksa formatlarken mi. Kabloları dene diyeceğim ama sen denemişsindir. Farklı bir sata yuvasına takmayıda deneyebilirsin. Genelde diske yazarken böyle sorunlar meydana geliyor disk yazma işlemini gerçekleştiremiyor ve diski değiştirmen gerekiyor diye biliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Valla bende anlamadım harddiski garantiden değiştirmiştim. normal çalışıyordu. ama ikici formatta sorun çıktı makina dondu kaldı. harddisk takılıyken bios ekranı donup kalıyor. farklı bir harddiskte sorun yok gayet güzel çalışıyor. garantiden sıfır harddisk geldi. o da 1 günde bozuldu. asıl sorun makina bios ekranını geçmediği için cd ile falan açıp formatlama falan yapamıyorsun. harddisk takılıysa başta donuyor. harddisk takılı değilse normal çalışıyor. şimdi bunuda garantiye göndersek satıcı iyice kıllanacak.

Link to comment
Share on other sites

garantiden gelen hdd ilk önce gayet güzel çalıştı. 2 ye böldüm sistemi kurdum. ikinci formatta sorun oluştu. ama eski bilgisayarımdan kalan ide hdd çalışıyor. şu anda oradan çalışıyorum. birde makinayı toplattığım yere gideyim bakalım onlar ne diyecekler. yardımınız için herkese teşekkür ederim. (ayrıca hddyi farklı bi makinada deneyemedim. ama eski hdd var onunla çalışıyorum=

Link to comment
Share on other sites

Hdd yi garantiye gönderebiliyorsan yeni almış ve donanımı yeni takmış olmalısın. belkide anakartınla hdd arasında bir anlaşmazlık oluyordur. farklı model bir hdd ile dene birde derim.

Link to comment
Share on other sites

evet makina 5 aylık falan problemsiz kullanıyorduk yenilerde bir ekran kartı aldım ve windows 7 ye geçtik ondan sonra bu hdd problemi başladı. hdd yi garantiye göndedim yenisi geldi ama satıcı başka bi hdd ile değiştirmeye pek sıcak bakacağını sanmıyorum. Anakarttada bi sorun olabilir. onuda bilmiyorum. şimdi hdddyi arkadaşa verdim birde o kendi makinasında deneyecek bakalım onda ne yapacak. şöyle aradan bir iki hafta geçsin makinayı kompke satıcıya ******ürecem bakalım o neyapacak. anakartı değiştirtmeye uğraşacam. yardımlarınız için teşekkkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...