Jump to content

Çukurca'da 6 Askerimiz Şehit Oldu...


nuru

Recommended Posts

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi kırsalında operasyona giden askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Gece saat 23.30'da arazi arama tarama çalışması sırasında meydana gelen patlamada 6 asker şehit oldu. Saldırıda biri ağır 8 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sınır sızmalarını önlemek ve arama tarama faaliyeti yapmak için birliklerinden çıkan askerleri taşıyan araç, sınır boyunca hareket halindeydi. Aracın, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Çukurca ilçesine bağlı Kavşak Köyü'nün Hantepe mevkiinden geçişi sırasında, teröristlerin daha önce yola döşendiği belirlenen mayın patladı. Uzaktan kumandalı olduğu tahmin edilen ve tahrip gücü yüksek bomba düzeneğinin patlamasıyla 6 asker şehit olurken, biri ağır, 8 asker ise yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak ve Diyarbakır'da bulunan Asker Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ:

Uzman Çavuş Ziya Bener (YOZGAT)

Er Kadir Dumlu (BİNGÖL)

Kemal Özevin (SİİRT)

Adil Yıldız (İSTANBUL)

Cafer Çelik (İSTANBUL)

Deniz Demirci (ANKARA)

YARALI ASKERLERİN İSİMLERİ:

Yaralı askerler uzman çavuş Muharrem Akalın, erler Oğuz Kır, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz helikopterle Şırnak ve Diyarbakır'daki hastanelere gönderildi.

HELİKOPTERLER SINIR BOYLARINA YÖNLENDİRİLDİ:

Şehit kanlarının yerde bırakılmaması için ise Hakkari ve Çukurca ilçesindeki askeri birliklerde bulunan helikopterler ise devreye sokuldu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile Çukurca 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığında kalkan helikopterlerin teröristlerin kaçabileceği istikametleri bombaladığı bildirildi. Büyük bir operasyonun başlatıldığı Çukurca bölgesinde havada ve karada hareketliliğini sürdüğü bildirildi.

OPERASYONDA KAZA: 1 ŞEHİT

Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Işıklı bölgesinde sürmekte olan operasyon sırasında kayaklıklardan düşen bir uzman çavuş şehit oldu.

BAKAN GÖNÜL'ÜN AÇIKLAMALARI:

Milli Savunma Bakanı Gönül, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Askeri Hakimler Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine katılmak üzere Meclis'e geldi. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gönül, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanun tasarısıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine, "Neler söylenmesi gerekiyorsa bunu maddeler müzakere edilirken söyledim" dedi. Gönül, "TSK'nın mayınlarla ilgili tasarıdan farklı bir raporu mu var?' sorusuna, "Görüşlerimi Meclis'te söyledim. Tutanaklarda var, oradan alabilirsiniz" karşılığını verdi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın yola döşenen mayına çarpması sonucu 6 askerin şehit olduğunun hatırlatılması üzerine Gönül, "Nefretle karşılıyorum. Fevkalade üzgünüz. Çok üzgünüm" dedi.

İKİ İŞÇİ KAÇIRILDI:

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre PKK'dan kaçan 5 terörist, dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine dün teslim oldu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar-Konur arasında yol yapan firmaya ait 2 kepçe, PKK'lılar tarafından dün yakıldı. Teröristler, şantiyede çalışan 2 vatandaşı da kaçırdı.

KAYNAK:Sabah

Link to comment
Share on other sites

"Çok güzel şeyler olacak"...

Ve oldu...

Kılavuzu karga olanın burnu b.... kurtulmaz..

Lafta değil, gerçekten vatanı için canını veren bu şehitlere Allah'tan rahmet dilerim. Kanımız yerde kalmayacak demek istiyorum ama sanırım bu kanı yerde bırakacak birileri...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...