Jump to content

Tarih Değiştiren En Güçlü 10 Silah


Kænuni

Recommended Posts

Tarih boyunca insanlar daha güçlü silahlar keşfetmeye çalıştılar. İşte tarihin akışını değiştiren ve zamanına göre en güçlü olan 10 silah.

Mızrak

Mızrağın keşfedilmesi ile birlikte insanlar artık daha büyük hayvanları avlayabilir hale geldiler. Böylece daha büyük topluluklar rahatlıkla beslenebilir oldular. Toplu avcılık ile beraber savaşların da yolu açılmış oldu.

mizrak.jpg

Vickers Gunbus

Birinci Dünya Savaşı uçakların ilk kez kullanıldığı savaş oldu. İngilizlerin meşhur uçağı Vickers Gunbus, iki kişilik mürettebatı ile en ölümcül silahlardan biri oldu. Bundan sonra savaşlarda hava sahası açılmış oldu.

vickers_gunbus.jpg

Barut

Düşmanları, arkadalarında dumanlar bırakarak kendilerine doğru gelen ve en sonunda infilak eden şeyleri gördüklerinde Çinlilerden çok korktular. 1232’de Mongol ordularını patlayıcılı okları ile yendiler.

barut.jpg

Yatay Ok - Crossbow

Orta çağda hedefi kesin vurmak isteyen askerlerin imdadına crossbow’lar yetişti. Özellikle haçlı seferlerinde bu okla çokça kullanıldı.

crossbow.jpg

Maxim Gun

Dünyanın ilk ağır makinalı tüfeği olan Maxim Gun, dakikada 500 mermi atabiliyordu. İngilizler bu silahi Afrika’nın kolonileştirilmesinde, yani köleleştirilmesinde kullanıldılar. 1893 yılında yapılan Matebele savaşında yalnzca 50 ingiliz askeri, 5,000 Ndebele savaşcısını katletti.

maxim_gun.jpg

U-Boat

Her ne kadar Almanya ikinci dünya savaşını kaybetmiş olsa da, meşhur U-boat denizaltıları ile 1939 ila 1942 arasında okyanusta tüm ittifak kuvvetlerine kök söktürdüler. Hakkında film bile yapıldı bu denizaltıların.

uboat.jpg

Radar

Savaşlarda her ne kadar silah gücü önemli olsa da, dost ve düşmanlarınızdan haberdar olmakta çok önemlidir. Radarların geliştirilmesi, Amerika ve İngiliz kuvvetlerin Almanları altetmelerinde en büyük rol oynadı.

radar.jpg

Nükleer Bomba

Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombaları bir savaşı bitirdi ama geride acılar bıraktı. Ancak bombaların gücü artık savaşların başka bir tehlikesini daha ortaya koydu: dünyanın yok oluşu.

nukleer_bomba.jpg

ICBM

Kıtalararası balistik füzeler (ICMB) geliştirilmesi ile birlikte artık Amerika ve Rusya, kendilerinden en uzaktaki ülkeleri yani birbirlerini bile tehdit edebilir duruma geldiler.

icbm1.jpg

M1 Abrams Tankı

1980 yılından beri Amerikan ordusunun temel taşı olan M1 tankları, özellikle birinci körfez savaşı sırasında ciddi öncülük ettiler. Bu tanklar halen kullanılmaya devam ediyorlar.

m1abrams.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...