Jump to content

Windows 7 Netbook özellikleri Açıklandı


HaYTo

Recommended Posts

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7'nin mini dizüstü (Netbook) bilgisayarlarda kullanılacak Starter versiyonunun ihtiyaç duyacağı maksimum sistem özellikleri açıklandı.

win7_spec_haberici.jpg

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil işletim sisteminin maksimum sistem gereksinimi Windows 7'nin Starter edisyonu 10.2 inç ekran, 1 GB RAM, 250 GB sabit disk ya da 64 GB SSD ve 2 GHz işlemci olarak belirtildi.

Verilen sistem konfigürasyonu Microsoft tarafından belirlenen maksimum özellikler. Ancak donanım üreticilerinin bu değerleri aşabilmek adına Starter sürüm yerine Home Premium'a yönelecekleri tahmin ediliyor.

win7_spec.jpg

Nihai sürümü merakla beklenen ve halen RC aşamasında olan Windows 7'nin giriş seviyesindeki sürümü Starter edisyon kullanıcılardan olumsuz eleştiriler alıyor. Bunun en önemli sebebi ise aynı anda tek bir program çalıştırabilecek olması. Microsoft tarafından duyurulan bu bilgi kısa bir süre önce 'aynı anda 3 program' olarak güncellendi. Ancak yine de potansiyel kullanıcıları memnun edebildiği söylenemez.

Kaynak cnet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...