Jump to content

Nokia Dükkanı Açtı


HaYTo

Recommended Posts

Nokia dükkanı açtı

nokia_ovi_haberici.jpg

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, mobil cihazları için aplikasyonların bulunacağı kendi online yazılım mağazasını kısmen açtı.

Apple'ın büyük başarı kazanan iPhone için açtığı AppStore'un bir benzerini kullanıma sunan Nokia, hizmetin adını daha önce de belirtilen Ovi Store olarak açıkladı. Site üzerinde ücretsiz yazılımlar olacağı gibi ücretli yazılımlar da bulunacak. Şimdilik ilk olarak Avustralya ve Singapure'lu kullanıcıların kullanabileceği Ovi Store önümüzdeki hafta içinde tüm dünya çapında kullanılabilecek.

Yazılım geliştiricilerinin kendi yazılımlarını geliştirme imkanı bulacağı sitenin özellikle Nokia kullanıcıları tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Nokia cep telefonlarında Symbian işletim sistemi kullanıyor. Yazılımlar yardımı ile özellikleri geliştirilebilen bu sistem özellikle firmanın akıllı telefonlarında tercih ediliyor.

Apple'ın başarısı üzerine başta Nokia olmak üzere birçok firma online yazılım mağazaları açmaya başladı. Microsoft gibi firmalar bile bu konuda çalışmalar yapıyor.

Kaynak Cnet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...