Jump to content

Multiboot Dvd Vista Hatası Yardım (help Me)


Recommended Posts

Slm öncelikle güzel bilgilendirmeleriniz için teşşekkürler. Bende bi bootmenü dvd yapmak istedim ve bunun için biraz araştırma yaptım ve araştırmalarımda easyboot kullanımı çok yoğundu bende onunla yapmaya karar verdim baya da yol kat ettim, ama biyerde takıldım kaldım bu işlerle başarılı arkadaşlara sormak istiyorum.

Benim sorunum şu bütün menüleri isodan açıp .img ile çağırırsam sorun yok ama ben birden fazla xp kullanmak istiyorum ozamanda dosyaları farklı isimlendirip tekrar yerini göstermem gerekiyor ve dosya yollarını değiştirip koydum yaklaşık 5 adet xp,ghost,hirent bootcd, 2 adet cd den çalışan xp bunlar img olarak çalışıyorlar buraya kadar sorun yok ama vistayı img olarak çağırırsam bu seferde xplerin hiçbiri yükleme yapmıyor kur başlatılıyor deyip takılıp kalıyor ama dosyalardan vistayı çıkardığım zaman tekrar iso alınca sorunsuz çalışıyo.

İsteğim buradaki hatayı gidermek ve benim gibi problem yaşan arkadaşları biliglendirmek. Bu sorunuma yardımcı olacak bir arkadaş olursa çok sevinirim yada xplerde yaptığım gibi vista içindeki değiştirilecek yollar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Yardımcı olmak isterdim ama bende hiç böyle bir sorun olmuyor.. Vista'yı da ekliyorum sorunsuz her halukarda.

Nlite ile değil de farklı araçlarla iso oluşturun.. (CDimage Gui, UltraIso vs..) Daha olmuyorsa, sabır gerek sebep çıkar ortaya..

Link to comment
Share on other sites

Barış kardeşim sorun şu eğer iyi anlaşılmamış galiba xp yollarını değiştirdim yani dosyayı çağırırken i386 değilde W2XP klasöründen çağırıyor böyle tam 6 adet xp yaptım bunlar sorunsuz çalışıyo ve eklediğim cd den çalışan xp lerde de çalışıyo onların yolları i386 olmadığı için sorun yok sıra vistaya geliyo ezboot klasörüne vista.img dosyasını oluşturuyorum içeriğinide disk1 klasörüne açıyorum iso oluşturuyorum ama çalışmıyor hata veriyor xpler, vista çalışıyor, ghost ve hiren de çalışıyor.

Eğer ben hepsini img olarak disk lasörüne açar ve 1 adet xp kullanırsam hepsi çalışyor yollar değişmediği için ozamanda 1 xp 1 vista 1 cd den çalışan xp 1 ghost 1 de hiren çalışıyo kalan 5 xp yi koyamıyorum.

Benim sizden istediğim eğer vistada dosya yollarını değiştiriyorsanız değiştirilen dosya isimlerini yada farklı bir yöntemle yapılıyorsa yöntemi bilen bi arkadaş söylerse pek çok kişinin aydınlanacağını düşünüyorum ilginize teşşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Ben de 6 tane XP atmıştım, Vista da koydum hiç sorun olmadı. Xp'ler farklı klasörlerde idi tabii.

Vista için yolları değiştirme imkanı yok(şimdilik..) anadizine atıyorum, vistaldr.bin(ezboot içinde) ile boot kaydını veriyorum(img değildi...) Iso da yaptım, hepsi de kuruldu.. Aylar önce idi, hiç sorun olmadı. Bu arada isonun boot kaydı da menü için zaten biliyorsunuz loader.bin

Hani hiç sorun yaşamadım ki sebebini bilebileyim. Ama sorunsuz olduğunu söylüyorum, boşuna uğraşmıyorsunuz yani, devam..

Link to comment
Share on other sites

vista eklediğinizde aldığınız hata kurulum ekranı gelip 39. dakika kala ASMS klasörü ilk satır hatasımı

birde sanalda deniyorsanız DVDye yazdırıp denemenizi tavsiye ederim bazen sanal pc programlarındada bu tür hatalar çıkabiliyor

Link to comment
Share on other sites

Volkan kardeşim VMVare ve Virtual PC de deniyorum kur başlatılıyo deyip kalıyo vistayı çıkarınca sorun yok sanalda xpler kuruluma devam ediyor veri 8.50 gb malum doble layer'lar da pek ucuz değil boşu boşuna 3 tl vermenin alemiyok tek dvd olsaydı tekrar yazılabilirle hallediyorum ama zaten vista tek bir dvd ediyor oyüzden sanalda denedim. Sen çözebildin mi kendi sorunu, ben uğraşıyorum yapabilirsem hatayı yazıcam ilgin için teşekkürler.

Birde bu boot dvd yi usb den çalıştırmak mümkün mü ben vistayı çalıştırıyorum bunu denemedim vista usb den çalışıyo xplerde çalışır mı caba ?

Link to comment
Share on other sites

dostum sana şöyle bir fikir vere bilirim ;

aslında olay problemsiz gerçekleşiyor. biz hatayı nerede yapıyoruz bilmiyorum ama ben Barış Seven in hazırladığı AIO CD 1 versiyonuna direk hiçbir değişiklik yapmadam sadece çalışacakmı diye vista ekledim Easy Boot ta ve sorunsuz çalıştı

Gel gör kendi modifiyem ve aynı tabandan üretilrn 6 çeşit xp ile deneyince bende senden farklı bir hata verdi

vista sorunsuz ancak xpler kuruluma başlayıp 39. dakikada ASMS hatası verdi.

bu olay imkansız değil ancak biz bir yerde hata yapıyoruz. Ben bulamadım ve multiboottan vistayı çıkardım. inşallah çözüme kavuşursun.

birde elinde Barışın AIO cd si varsa bence çok kolay vista ekle ve nasıl çalıştığını görüp kafayı yiyebilirsin :download1::)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...