Jump to content

Windows 7'nin Sunucu Sürümü...


Mertgrkm

Recommended Posts

20090513203236.jpg

Herkes Windows 7'yi istiyor, zira XP miladını doldurdu ve Vista sürekli düşüşte olan bir eğilim gösteriyor. Bu heyecan içerisinde Microsoft'un masaüstü işletim sistemine uygun bir sunucu sürümü geliştirildiği hemen unutuluyor. CHIP Online Windows 7'nin sunucu ayağını, diğer adıyla Windows Server 2008 R2'nin test sürümünü mercek altına aldı.

Microsoft, Windows'un masaüstü ve sunucu sürümlerini birbirleriyle paralel biçimde geliştirir. Bir sonraki Windows Server, yani Windows 7'yi baz alan sürüm Windows Server 2008 R2 olacak. Server'ın 2010'da Windows 7 ile beraber piyasaya çıkması bekleniyordu fakat son gelen haberler bu ikisinin çıkış tarihinin çok daha yakın olduğunu ortaya çıkardı. Microsoft yeni sunucu sürümünde 32-Bit dünyası ile olan ilişkisine son çizgiyi koyuyor; R2 sadece 64-Bit sürüm olarak sunulacak. Bu sayede standart sürümde bile 32 GB RAM'e erişilebiliyor. Bunu yeterli bulmayanlar 2 TB'a kadar bellek adresleyebilen Datacenter Edition'u tercih edebilir.

Başarılı Server 2008

Vista ile kıyaslandığında Windows Server 2008 gerçek bir başarıydı ve buna paralel olarak R2'nin çekirdek olarak yine Server 2008'i kullanması kimseyi şaşırtmıyor. Elbette bir dizi iyileştirme mevcut. Yenilikler özellikle sanallaştırma ve daha basit yönetim üzerinde odaklanıyor. Microsoft her şeyden önce sunucu yönetimi konusunda Linux'tan puan çalmak istiyor ve R2 buna uygun biçimde daha iyi script hazırlama fonksiyonları ve yeniden elden geçirilmiş grafiksel konsol arabirimi sunuyor. Ayrıca R2'de birkaç ilginç kaput altı iyileştirmesi de mevcut, örneğin enerji tasarrufu fonksiyonu veya daha detaylı rol konsepti. "İlle de Windows 7'yi bekleyeceğim" demeyenler için Server 2008 R2 birkaç güzellik daha sunuyor.

"Windows Server 2008 R2 (RC)" test etmek için indirebilirsiniz..

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=a4e21e2e-e992-4aec-9ed4-086de21632a2&displaylang=en[/CODE]

[/left]

[left][color=#ff0000][b]kaynak: chip[/b][/color][/left]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...