Jump to content

Törenle Idrarlarını Içtiler


Kænuni

Recommended Posts

20090521092201_uzayidrar.jpg

Astronotlar idrarları, terleri ve soludukları havadaki sudan elde edilen içme suyunu törenle içti.

Uzay tarihinde bir ilke imza atan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görevli astronotlar, idrarları, terleri ve soludukları havadaki sudan elde edilen içme suyunu törenle içti.

Yeniden kazanım işleminden geçirilerek elde ettikleri içme suyu ile dolu torbalarını tokuşturarak birbirlerine "şerefe" diyen astronotlar, Dünya'da, yine aynı yöntemle elde ettikleri içme suyunu yudumlayan NASA görevlilerine de torbalarını kaldırarak "sıhhatinize" demeyi ihmal etmedi.

İdrar, ter ve solunan havadaki suyu yeniden kazanım işleminden geçirerek içme suyuna çeviren sistem UUİ'ye Kasım 2008'de getirilmiş, ancak test etme ve bazı sorunlar nedeniyle bugüne kadar kullanılamamıştı.

UUİ'ye Dünya'dan gönderilen su miktarının önemli ölçüde azaltılmasına imkan sağlayacak yeni sistem sayesinde Amerikan Uzay ve Havacıılık Dairesi (NASA) büyük bir para tasarrufu yapmış olacak.

Uzmanlar, yeniden kazanım sisteminin, Ay ve Mars'ta oluşturulması planlanan üslerde de kullanılabilecek olması açısından önemine dikkati çekiyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

1. Adamlar yeniden elden geçirmişlerde içiyorlar çıkardıkları gibi geri göndermiyorlar arkadaşlar :N:

2. İdrarın %95 i sudur.

3. Terin %99 u sudur.

4. İdrar ve Ter aynı yapıdadırlar (Bunu ilk duyduğumda bende kendimden iğrenmiştim oraya eyvallah)

5. İdrar yukarıdaki özelliğinden dolayı ve içindeki %5 lik ürik asitten dolayı bilimadamlarınca STERİL sayılır...

Link to comment
Share on other sites

ama gerçek.. :D günümüzde astronot eLbiseLerinde, ve marka su arıtma cihazLarının coğunda.. vs.. membran fiLtre var.. en geLismis ters osmos filtresidir.. GözenekLeri 1 miLimetrenin on miLyonda biri küçükLüğünde yarı geçirgen bir zar filtredir.. yani bi insan idrarını temiz bi sekiLde içebiLir.. ;) ;)

Link to comment
Share on other sites

mantıklı,, sonuçta arıtmadan geçen bir şey bu adamlar direk idrarı içmiyorlarki ,, ama umarım böyle günleri bizde yaşamayız..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...