Jump to content

Asrın Hatası: Youtube


HaYTo

Recommended Posts

Time dergisi tarafından açıklanan 'geçtiğimiz 10 yılın en büyük teknoloji hatalarından biri' neden YouTube oldu?

Video paylaşımı denince ilk akla gelen isim YouTube, Time dergisinin hazırladığı 'son 10 yılın en büyük teknolojik başarısızlıkları' listesinde yer aldı. Üstelik sebebi sürekli erişime engellenmesi değil. Listeye göre, YouTube’un finansal anlamdaki başarısızlığı, bir internet sitesi olarak büyümesini gölgeliyor.

Windows Vista, Segway ve HD DVD’nin de yer aldığı en büyük hataların arasına giren YouTube, bunu gelirinin üç katına ulaşan giderlerine borçlu. Habere göre, Credit Suisse tarafından yapılan hesaplamalar, YouTube’un kapasite ve bant genişliğine yaptığı ödemeler nedeniyle 470 milyon dolar kaybedeceğini gösteriyor. Sitenin geliri ise bu yıl ancak 240 milyon dolar olacak.

comScore verilerine göre bu yılın mart ayında YouTube üzerinden sadece ABD’de bile 99,7 milyon kişi 5,9 milyar video izledi. Google, 2006 Kasım ayında YouTube sitesini 1,65 milyar dolara satın almıştı. İşte diğer başarısızlıklar: Microsoft Vista, Gateway, HD DVD, Vonage, YouTube, Sirius XM, Microsoft Zune, Palm, Iridium, Segway.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...