Jump to content

Windows 7'den Kötü Sürpriz


mucit41

Recommended Posts

Windows 7'den kötü sürpriz

152974.jpg

Windows 7 RC'yi torrent'ten indirenlere kötü sürpriz: Bakın korsan RC'nin içinde ne çıktı?

Damballa adlı güvenlik firması, özellikle torrent dosya paylaşım ağları üzerinden dağıtılan kopya bir Windows 7 RC sürümünün içerisinde gizlenmiş bir Truva atı tespit ettiler. DROPPER-SPX olarak tanımlanan Truva atı, kopya Windows 7 RC'leri kurulumunun hemen ardından bir botnet'e dahil ediyor ve zararlı yazılımı hazırlayan kişiler tarafından sistemin ele geçirilmesini sağlıyor.

İlk olarak 24 Nisan tarihinde dosya paylaşım ağlarına düştüğü tespit edilen bu kopya Windows 7 RC sürümünün kurmuş olduğu botnet'e, günde ortalama olarak 552 yeni kullanıcı eklediği tahmin ediliyor. Şu anda botnet'in çapının ise 30 bin PC'ye yaklaştığı tahmin ediliyor.

Sanal suçlular son zamanlarda kopya yazılımların içine kendi Truva atı programlarını saklama yöntemine özel ilgi göstermeye başladılar. Hatta bu yüzden genellikle daha az virüs sıkıntısı çeken Mac'lerde bile sorunlar yaşanmıştı.

ALINTI

http://www.ensonhaber.com/teknoloji/203494/windows-7den-kotu-surpriz.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

iyide microsoftun sitesinde her versiyonu varmı varsa birisi 7127 nin linkini koyabilirmi bide örnek ben 7100 kullanıyorum bunu neden update ile 7127 ye yükseltemiyoruz imkansız bişeymidir bu

birde sha ve md5 denilen şeyi ben bilmiyorum mesela açıklarmısınız md 5 in doğrulama ile alakalı olduğunu sanıyorum acaba yanılıyormuyum yinede tam bir bilgim yok birisi anlatabilirmi ne olduklarını ve nasıl kullanıldıklarını

Link to comment
Share on other sites

çok zor değil MD5in ne olduğunu öğrenmek :rofl: Google gibi bir hazine varken hem de :D

MD5 aklıma gelmemişti de bi virüs olsa kendini mutlaka belli ederdi şimdiye kadar :rofl: Ocak ayından beri Windows 7 kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Üstelik bütün versiyonları da torrentten indirdim :rofl:

Olayın özü şudur ki, yazılım sahteciliği denilen hadise (Bu arada Hadise'ye başarılar :rofl: ) böyle basit olaylara kadar düştüyse ve insanlar hala uyanamıyorsa bunda en büyük suç Microsoft'un bence. Torrente düşmeden resmi siteden yayınlasalar milleti, ne kimse bu kadar işkence çeker, ne de sahtecilik gibi bir sorun çıkar ortaya. Serverında yetersizlik mi oldu aga, yüzlerce site var senin için dosyalarını saklayabilecek. Olmadı kendi torrent serverına at, millet seed ede ede çeksin. eMule de cabası...

saygılarımla... Bill amca oku burayı :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Yazilim sahteciliğin en büyük sorumlusu şimdi microsoftun mu?

Suç microsoftun mu :rofl:

Güldürme Beni.

Adamlarin ne suçu var :D

sen gidiyorsun bi program yaziyorsun ancak yayinlaman icin küçük birşey daha yapip öle yayinlicaksin.Sonra senin program yayinlamadan çalınıp torrente verilcek ve torrent dosyasida virüslü çikacak ve suç senin olcak :rofl:

Hayret.

Sen bunu bir daha düşün.

Link to comment
Share on other sites

RC'nin içinde hiçbir şey olmadığını ispat etsinler, üstüne para da versinler yine de almam, indirmem.

Taş çatlasa Final sürüm kullanırım :D O da taş çatlasa...

Al bendende o kadar. Daha bilgisayarım ne beta ne alfa nede rc sürüm program görmemiştir. Ne olursa olsun final çıkana kadar beklerim...

Link to comment
Share on other sites

çok zor değil MD5in ne olduğunu öğrenmek :) Google gibi bir hazine varken hem de :)

MD5 aklıma gelmemişti de bi virüs olsa kendini mutlaka belli ederdi şimdiye kadar :) Ocak ayından beri Windows 7 kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Üstelik bütün versiyonları da torrentten indirdim :)

Olayın özü şudur ki, yazılım sahteciliği denilen hadise (Bu arada Hadise'ye başarılar :D ) böyle basit olaylara kadar düştüyse ve insanlar hala uyanamıyorsa bunda en büyük suç Microsoft'un bence. Torrente düşmeden resmi siteden yayınlasalar milleti, ne kimse bu kadar işkence çeker, ne de sahtecilik gibi bir sorun çıkar ortaya. Serverında yetersizlik mi oldu aga, yüzlerce site var senin için dosyalarını saklayabilecek. Olmadı kendi torrent serverına at, millet seed ede ede çeksin. eMule de cabası...

saygılarımla... Bill amca oku burayı :p

evet arkadaşım google de aratıp okudum zaten google nin varlığından haberim var ama sen googlede bi konu aratıp önüne çıkan ilk 5 siteye mi daha çok güvenirsin yada tam aradığını bulursun

yoksa tnctr nin arama kutusuna yazdığındamı çıkan sonuca güvenin tamdır ve aradığını tam olarak bulmuşsundur???

ben belki birisi açık ve sade bir dilde anlatır diye buraya yazmıştım ama onun haricinde kelime tanımı olarak wikipedia diye bi yer var arkadaşım orayıda okudum ama maalesef herkesin teknik terim bilgisi oradaki yazıyı anlayacak kadar olmayabilir. eleştirmek için ne güzel yazı yazmışsın saygı duyarım ama iki satırdada şunu açıklayıverseydin

microsoftun sitesinde 7127 nin iso sunun md5 değerini şuraya bi yazıverde torrentten indiren herkes bi karşılaştırıversin kendisininki tamamen orjinal halimi.

saygılarımı sunarım ben bulamadım microsoftta 7127 yi

Link to comment
Share on other sites

7127 zaten resmi olarak duyurulmadı ki :) sen hangi MD5le kıyaslıycaksın?

Mocrusoft'un dağıtımı konusunda da @pcmemo kardeşime bikaç sözüm var.

Sen profesyonel bir kullanıcı olmasan, farz-ı misal Windows Live Messenger'ı indiriceksin. Microsof'un sitesinden mi indirirsin yoksa tanımadığın biri tarafından hazırlanmış ve ne idüğü belirsinz bir siteden mi? (yanlış anlaşılmasın lafım asla bu siteye olmamıştır ama bazı programlar o kadar abuk sabuk sitelerde ve o kadar berhat sunumlarla çıkıyor ki güvenip de linki dahi tıklamıyorum)

Benim gibi bir kullanıcı mecbur kalmadıktan sonra hiçbir programı katılımsız ve resmi site dışında bir siteden indirmez. İndirdiğim keygenler de ZWT, CORE, INCI gibi tanınmış takımlar tarafından hazırlanmamış olduktan sonra sanal pcde kurulur ve serial bana interner aracılığıyla gelir. Yani Tanımadığım bir yazılımı asla kullanmam :D sana da tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

@coxefgun

Dostum ben neyden bahsettim sence?

Sen benim ne yapicağimi birakda sen win7 nin torrent sitesindeki dosyasinin virüslü çikmasinin microsoftaki payi nedir onu açıkla bana?

iyi düşünürsen ayni şeyleri söylüyorsun farkındaysan.

ben zaten oradan buradan dosya indiriyorum demedim.O torrent dosyasindan virüs olmasinin microsftun suçu yok dedim.

Zaten microsoft yapiyor daha yayinlanmamiş bile (resmi sitede) sonra biri çalıp torrent e veriyor torrent dosyasida virüslü çikiyor suç microsoftun oluyor?

ben bunu çözemedim ?

sana örnek

Bilirsin hackle uğraşanlar trojani falan resimlerin içine atar.Şimdi o resimdeki adamin suçumu var :)

Senin önceki postunda demek istedigin bu.

Yani torrentin virüslü çıkmasinda microsoftun suçu yoktur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...