Jump to content

Domuz Gribi Türkiye'de


nuru

Recommended Posts

fft1_mf243517.Jpeg

ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir kişide ''domuz gribi'' virüsü bulunduğu belirlendi. Sağlık Bakanı Akdağ, hastanın yolculuk yaptığı uçakta bulunan yolcu listesindeki yolculara ulaşmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir kişide ''domuz gribi'' virüsü bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'den yola çıkarak Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek için İstanbul'a gelen bir kişide, Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken termal kamera aracılığıyla yüksek ateş tespit edildi.

Ulusal Grip Referans Laboratuvarlarında yapılan tetkikler sonucu bu kişide ''domuz gribi'' virüsü (Influenza A/H1N1) bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu vakanın sonuçlarıyla ilgili bakanlık yetkilileri ve bilim adamlarıyla Holiday In İstanbul Airport Nort Otel'de saat 10.00'da basın toplantısı düzenledi

HASTA ABD VATANDAŞI ÇIKTI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir yolcuda ''domuz gribi'' tespit edilmesiyle ilgili, ''Hasta ABD vatandaşı olup havaaalanında başka kişilerle temas etmeden yakınları ile birlikte izole edilerek gözlem altına alınmıştır. Genel durumu iyi olan hastanın tıbbi takibi yapılmaktadır. Bakanlığımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış ve titizlikle uygulanmaktadır'' dedi.

UÇAKTAKİ YOLCULARA ULAŞMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Bakan Akdağ, hasta ile seyahat eden yolcu listesinin temin edilerek muhtemel temaslara ilişkin izleme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

UÇAKTA 166 YOLCU BULUNUYORDU 96'SI İSTANBUL'DA İNDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''domuz gribi'' bulunduğu tespit edilen ABD vatandaşının 6 kişilik ailesi ile İstanbul'a geldiğini, aynı uçakta 166 yolcu bulunduğunu ve bunlardan 96'sının İstanbul'da kaldığını bildirdi.

Bakan Akdağ, şu anda 27 termal kamera ile havalimanları ve sınır kapılarında hizmet verildiğini bildirdi

Kaynak:Milliyet

Link to comment
Share on other sites

Yuh ya.. Ulan madem domuz gribin var gelme Türkiyeye :D

Arkadaşlar Adam Amerikadan Biniyor Hava Limanında Fark Etmiyorlar, Hollanda da Aktarma Yapılıyor Fark Etmiyorlar sizce burda bi tuhaflık yokmu :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...