Jump to content

Bilmeceler


potenza

Recommended Posts

1-Kola Kapakları Bilmece

Bir Kola Fabrikası 4 Kapağa 1 Kola Veriyor. Elimizdeki 40 Adet Kapakla Kaç Kola Alabiliriz ?

2-kaç saat uyudum ?

aksam saat 7'de yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah 9'a kuruyorum guguklu saat çaldığında da hemen uyanıyorum.Kaç saat uyumusum ??

3-sizce asker ne demiş ?

Askerin biri esir aldığı diğer askere demişki ''bana bir şey söyle, eğer söylediğin yalan ise seni kurşuna dizeceğim. ama eğer doğru ise seni asacağım". Bunun üzerine esir asker bir cümle söylemiş ve serbest kalmış. Acaba ne demiş?

Link to comment
Share on other sites

40 kapakla 10 tane kola alırız aldığımız 10 kolanın kapıyla 2 kola daha alırız. sonra 10 koladan kalan 2 kapak ile son 2 kolanın kapaklarıyla 1 kola daha alırız. Toplamda 13 kola almış oluruz ve elimizde 1 kapak kalır. :dribble:

Link to comment
Share on other sites

40 adet kapakla 10 adet kola alırsın bu aldığın 10 adet kolanın 8 kapağıylada 2 kola alırsın geri 2 kapak kalır o aldığın 2 kola kapağınıda eklersin 4 eder onlada 1 tane daha alırsın. elinde 1 kapak kalır :dribble:

10 + 2 + 1 = 13 kola eder :p

saçmaladım mı ne :):D:D

Link to comment
Share on other sites

evet 13 kola alırız sonra elimizde bi kapakla yağmurun altında öle sap gibi kalakalırız :) kapak bize bakar ve bizde kapağa hesap yaparız acaba 3 kola daha alıp bu kapağıda katıp 1 kola dahamı alsak sonra anlarızki onunda kapağı elimizde kalacaktır gider derizki bakkal amca kapaksız kola varmı ? :dribble:

güzel soruydu cevabım soruyla dalga geçme maksatlı değil yanlış anlaşılmasın :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...