Jump to content

Internet Explorer'ın 2 Yılı Kaldı


mucit41

Recommended Posts

149935.jpg

Internet Explorer'ın 2 yılı kaldı

Internet Explorer 2 yıl sonra kötü bir ilke imza atabilir.

Web tarayıcıları kullanım istatistiklerini ölçen Net Applications, Nisan ayı tarayıcı raporlarını yayınladı. Rapora göre Internet Explorer'ın kan kaybı durdurulamıyor. Microsoft'un ünlü tarayıcısı Nisan ayında toplamda %0,6 puan kaybetti ve toplamda %66,1 kullanım oranına geriledi. IE tarayıcılarına ayrı ayrı baktığımızda IE8'in %2,2'lik pazar payı kazandığı görülüyor. Bu oranın büyük bölümünü %2 pay kaybeden IE7'den ve %0,8 puan kaybeden IE6'dan aldığı tahmin ediliyor.

Kaybedilen oranların büyük kısmını %0,4 gelişme göstererek %22,5'e yükselen Firefox alırken, Diğer %0,2 puanı ise Chrome almış gibi görünüyor. Chrome'un böylece kullanım oranı %1,4'e yükseldi. Bu esnada Safari %0,02 pay kaybederek toplam olarak %8,2 kullanım oranına ulaştı.

Net Applications yöneticisi Vince Vizzaccaro, her ay ortalama olarak %0,7 puan kaybeden IE'nin, bu durum değişmezde Mayıs 2011'de %50'nin altında bir pazar payına sahip olacağını belirtiyor. Vizzaccaro ayrıca Google güçlü iş ilişkilerini kullanarak Chrome'u bazı markaların sattıkları PC'lerde yüklü olarak dağıtmayı başardığı taktirde, çok ciddi bir yükselme gösterebileceğinin de altını çizdi.

Link to comment
Share on other sites

Valla tüm tarayıcıları kullanıyorum.

Google chorome gerçekten çok hızlı web sitelerini çok çabuk açıyor.Gezinti için bire bir

İE7 internet üzerinden şarkı dinlediğim için diğer tarayıcılarda önbellek yükleniyorda fazla bekleyir.

Opera Genelde download için kullanıyorum.

Firefox video indirmek için :p

İşletim sistemi yanında İnternet explorer yüklenmese yüzüne pek bakan olmucak sanırım :D

ayrıca İE7 çok pencere açınca çok pis kasıyor.Ram ve işlemciyi çok pis zor durumda bırakıyor

Link to comment
Share on other sites

Mozilla Firefox bana çok ideal geliyor. İE'ye bir türlü alışamadım. Operada kallandım fakat birden fazla indirme yaparken sanki kasıyor (bana öyle geldi - firefox ile karşılaştırınca). Firefoxta karar kıldım. Hem Linux'da hemde windowsta firefox kullanıyorum. Çokta memnunum. Bana göre eksisi, çok pencere açınca firefox çöküyor. Buda Firefox'un kötü yanı olsa gerek :D

Link to comment
Share on other sites

Opera içlerinde hız ve kullanışlılık açısından en iyisi fakat opera bazı sitelerle uyumsuzluk yapabiliyor öyle olunca da firefox yardımıma koşuyor.. internet explorer ı ise microsoftla ilgili yerlerde gezinirken rahat olmak için kullanıyorum..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...