Jump to content

Kupa Kapmaca


nuru

Recommended Posts

817CF6710F272345894402DFw.jpg

8C6962D3BB253F4E82749C74x.jpg

Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nı müzelerine ******ürmek için bu akşam son kozlarını oynayacak. Bir yanda Fenerbahçe'nin 26 yıllık kupa hasretine son vermeye kararlı olan Luis Aragones, diğer yanda ise hem lig hem de kupada şampiyon olarak tarihe geçmek isteyen Mustafa Denizli... İki kurt teknik adam da İzmir'deki mücadelede adeta satranç hamleleri yaparak birbirlerini alt etmeye çalışacak. Bugünkü final aynı zamanda, 2005-06'da Beşiktaş'ın uzatmalarda Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek kupayı kazandığı müthiş finalin de rövanşı olacak.

Saygıyla yeneceğiz

"Beşiktaş'ı ligde iki kez devirdik. Bir takımı üst üste üç kez yenmek zordur. Biz bunu başarmak istiyoruz".

F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, "Tek gerçeğimiz kupa. F.Bahçe'nin uzun zamandır bu kupayı kazanamaması oyuncularım üzerindeki baskıyı artırıyor" dedi. İspanyol hoca Beşiktaş'a saygı duyduklarını belirterek, "Ligde lider olmaları da saygıyı hak ettiklerini gösteriyor. Zor bir maç olacak" dedi.

Kupa yeterli başarı Aragones, "Elimizden gelen ne varsa teknik direktör ve futbolcu olarak sahada göstereceğiz" derken, şunları söyledi: Kupayı almak başlı başına bir başarıdır. Kazanırsak hem bir kupa almış hem de UEFA'ya katılma hakkını elde etmiş olacağız. Uzun vadede istikrarlı bir takım yaratmak gerek. Bunu yapmaya çalıştık."

3. zafer çok zor

Beşiktaş'a saygı duymak yanında bu sezon ligde iki kez yenen tek takım olduklarını da belirterek, "Biz üçüncüsü için konsantre olduk. Bir takımı aynı sezonda 3 maç üst üste yenmek çok zordur. Elimdeki en iyi 11'i sahaya sürerim. Ancak fazla şans bulamayan oyuncuların da hazır olmasını isterim, beklerim" dedi.

AE9857E55858AE4EB9C25656x.jpg

"Bu kupayı iki kez aldım. İnşallah üçleyeceğim. Rakibimiz için final olabilir ama bizim son maçımız değil".

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hem iddialı hem temkinli konuştu. "Futbolda her şey saniyede değişir" diyen tecrübeli hoca bu kupayı oyuncu ve antrenör olarak iki kez kaldırdığını, üçüncü için mücadele edeceklerini söyledi. Denizli, "Beşiktaş yarın (bugün) her şeyini ortaya koyacaktır" diye konuştu.

İki kupayı istiyorum

İzmir'in kendisi için ayrı bir değer taşıdığını da sözlerine ekleyen Denizli, final mücadelesinin aynı zamanda ligde iki kez yenildiği rakibiyle rövanş niteliği taşıdığını belirtti. İki kupanın da çok önemli olduğunu söyleyen Denizli, "İki kupayı da müzemize taşıyacak gücümüz var. Bunun için sahaya çıkacağız" dedi.

Baskı hissetmiyoruz Denizli sözlerini şöyle sürdürdü: "Rakibimiz için bu maç final olabilir ama bizim için değil. Bizi ligde bekleyen rakipler var. Her türlü hazırlığı yaptık. Bu dönem bizim için baskı oluşturmuyor. Beşiktaş hem zihinsel hem fiziksel olarak baskıyı kaldırabilir. Kupayı almak benim için ayrı bir onur. İnşallah başaracağız."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...