Jump to content

üniversite Harçları Ne Kadar


cobrakaan

Recommended Posts

arkadaşalar aramızda üniversiteye gidenler vardır onlara soruyorum üniversite harçları ne kadar mesela teknik eğiitm fakültesi bir yerde 260 TL diye duymuştum onları aylık mı ödüyorsunuz yoksa dönem dönem mi?

Bide

ikinci öğretim neden pahalı 1000 TL diye duymuştum bu aylık değildir herhalde

Link to comment
Share on other sites

benim okuduğum okulda 1. öğretim 90 ytl 2. öğretim 300 ytl civarıydı ve bunlar her okulda olduğu gibi dönemlikdir taksit yapan okulların olduğunuda duymuştum ..2.öğretimin pahalı olmasıda gündüz öğrencilerin çalışıp para kazanmasıdır ..birde fakültelerin harçları senin yazdığın gibidir..

Link to comment
Share on other sites

Devlet hersene belirli bir fiyat belirler harçlar için. Bu harçlar okuduğun Fakülteye ve Programına( I - II. Öğretim ) göre değişir. Üniversiteyle alakası yoktur. Bununla birlikte üniversitelerin devletin belirlediği fiyatın üstüne belirli bir yüzde ekstra koyma hakları vardır. Bildiğim kadarıylada tüm üniversiteler devletin sunduğu bu opsiyonu kullanmaktadır. Buda şu demektir. Devlet üniversitesine gidiyorsan gittiğin Fakülte ve Programı önemlidir. Hangi üniversiteye gidersen git o bedeli ödersin. Bazı devlet üniversitelerinde değişik isimler altında harcın yanında fazladan har(a)ç da alınmaktadır ( 20 25 TL civarı). Vakıf üniversiteleri ise bu durumdan bağımsızdır. Harç bedellerini kendileri belirler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...