Jump to content

En Güncel Linux Dağıtımını Indirin


casira

Recommended Posts

Birçok yeniliğe sahip olan en son Mandriva Linux dağıtımı indirilmeye hazır durumda. Bu yenilikler neler? Nereden indirilebilir?

Mandriva’nın bu yeni sürümü yeni bir Linux çekirdeğine sahip. Linux Kernel 2.6.29 olarak adlandırılan bu çekirdek, Btrfs ve SquashFS dosya sistemleri ile birlikte WiMax desteğine de sahip.

Bu yeni sürüm oldukça hızlı bir açılış süresine sahip. Bir önceki sürümden %25 daha hızlı açılan bu sürüm, donanım tanımlamalarını çok daha iyi yapabiliyor.

Bu ürünün diğer bir özelliği, Netbook desteğinin çok daha geliştirilmiş olması. Mandriva Linux 2009, özellikle Acer Aspire One 110/150, tüm Asus Eee PC’lerde, Intel Classmate PC’lerde, Lenovo S10, MSI Wind U90/ U100/ U115/ U120 ve Samsung NC10 adlı ürünlerde sorunsuzca çalışabiliyor.

mandriva11241370644.jpg

Mandriva Linux 2009 ile birlikte Office uygulaması olan OpenOffice 3.0.1, web tarayıcısı olan Firefox 3.0.8, sanal makine oluşturmak için VirtualBox 2.2, Windows emülasyonu sağlayan Wine 1.1.19 ve müzik programı olan Songbird adlı uygulamalar geliyor.

Mandriva Linux 2009, üç farklı sürüm ile piyasada bulunacak. Bunlardan ilki One adını taşıyor. One, bildiğimiz Live CD’den başkası değil. Free olan ikinci sürüm buna karşın bilgisayarlara kuruluyor. Üçüncü sürüm Powerpack adını taşıyor ve birçok uygulama ile birlikte belirli bir bedel karşılığında satılıyor.

indirme adresi:

http://www.mandriva.com/en/download/free[/CODE]

kaynak:haber7.com,SDN

Link to comment
Share on other sites

yaaa birkaç gün önce ubuntu kurdum ve kullanmak istedim açıkçası windowstan vazgeçmek için ama olmadı ve o an yaşasın windows dedim...

inan bu sistemi deneyip bırakan çok kişi var.. özellikle ubuntu görsel açıdan çok üstün diye geçenler var veya bir çok avantajından dolayı ama çoğunluk kullanamadığından bırakıyor..linux biraz sabır ve kodlama vs bilgisi isteyen bir sistem aslında windowsdan dosya sistemi virüs vs açılardan çok çok üstün ama kullanım olayını düzeltmediler gitti birde destek sorunu var herşeyi kullanamadığından hep alternatiflerle uğraşılıyor o yüzden sorun oluyor inş oda düzelir herkes linux kullanır..

Link to comment
Share on other sites

Ahhh Linux ahhh... Aslında çok güzeldir Linux. Ben 1 yıldır kullanıyorum ve bir çok sürüm denedim. Pardus içlerinde en stabil olanlarından ve Ubuntunun hakkını yememek lazım. ikisini belli aralıklarla kullanırım.. Yani bilgisayarımda mutlaka 2 tane sistem vardır. 1.si Windows, 2.si Linux... Windows oyun ve bir kaç özel proğramım var onlar için. Proğramlar zaten xp'de çalısıyor :D Vista dahi sorun yapıyor proğramda. Onun haricinde Linux üzerinde olmaya gayret gösteriyorum. Aslında yorum yazma sebebim ''Windows kısıtlı geliyor bana Linux'u tanıdıktan sonra'' :p) ... Linux için alternatif arıyor demişsin ''exitly'' alternatif aramıyorki ... Sistem farklı alternatif dediklerin kendi öz proğramları. Alternatif tabiiri şöyle geçer ... ''Windowsta kullandığınız proğramların alternatifi vardır Linuxta.'' Pardus Kde üzerine yoğunlaşmış durumda, keşke Gnome üzerine yoğunlaşmış olsaydıda başka sürüm kullanmasaydım -diyenlerdenim- . Linux zor ama windows çok kısıtlı.

Link to comment
Share on other sites

Ahhh Linux ahhh... Aslında çok güzeldir Linux. Ben 1 yıldır kullanıyorum ve bir çok sürüm denedim. Pardus içlerinde en stabil olanlarından ve Ubuntunun hakkını yememek lazım. ikisini belli aralıklarla kullanırım.. Yani bilgisayarımda mutlaka 2 tane sistem vardır. 1.si Windows, 2.si Linux... Windows oyun ve bir kaç özel proğramım var onlar için. Proğramlar zaten xp'de çalısıyor :) Vista dahi sorun yapıyor proğramda. Onun haricinde Linux üzerinde olmaya gayret gösteriyorum. Aslında yorum yazma sebebim ''Windows kısıtlı geliyor bana Linux'u tanıdıktan sonra'' :) ) ... Linux için alternatif arıyor demişsin ''exitly'' alternatif aramıyorki ... Sistem farklı alternatif dediklerin kendi öz proğramları. Alternatif tabiiri şöyle geçer ... ''Windowsta kullandığınız proğramların alternatifi vardır Linuxta.'' Pardus Kde üzerine yoğunlaşmış durumda, keşke Gnome üzerine yoğunlaşmış olsaydıda başka sürüm kullanmasaydım -diyenlerdenim- . Linux zor ama windows çok kısıtlı.

bende onu kasdettim zaten yani bende kullanıyorum özellikle ubuntuyu çok kullandım ama pardus vs her sürümünü yükleyip bir kere denemişliğim vardır ve linuxda çoğu program paket güncellemesiyle geliyor onun bende farkındayım ama bir msn programı yerine başka bir msn programı çıktığından onu söylemeye çalıştım aslında linuxun msn programı amsn daha detaylı bir program ama çoğunluk live msn hayranı olduğundan tercih etmiyorlar aynı şekilde diğer programlar video bölme birleştirme veya metin programları hepsi linuxda mevcut ama hepsi kullanılan programlardan biraz farklılar buda insanları soğutuyor destek az olduğundan linux ilerliymiyor yoksa kimse durduramaz güvenliği hala aşılmış değil öyle bir sistem yani ama dediğim gibi her program windowsda kullanıldığı gibi değil ve hereşeyin alternatifi var paketle gelen programların haricinde olanlarıda kasteddim ...

birde bu sistemi aşmaları çok zor bu sene hacker olimpiyatlarından aşılmaya çalışıldı yine aşılmaz olduğu kanıtlandı aşıldığından kendini düzeltiyor her güncellemede eski haline dönüyor ve akıllıca kullanılırsa hiç bir şekilde sistemin güvenliği sorgulanamaz o kadar sağlam bir sistem dosya sisteminede hayranım kısacası linux çok güzel bir sistem ama biraz sabır ve özen istiyor şimdilik ..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Server işlerine girmeye çalışıyorum. Biliim kadarı ile server kurmak için en kullanışlısı linux. Hiç kullanmadım dolayısı ile server işlerimi en yi yapabileceğim hangi sürüdür. Nereden indirebilirim. Şimdiden teşekkürler :p

Link to comment
Share on other sites

yaw neden linux hiç kullanmadım bilmiyorum ama bence en iyi işletim sistemi apple da win7 bile boy ölçüşemez

ama şuda bi gerçekki linux açık kaynaklı bi işletim sistemi bu kadar başarılı olması takdire şayan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...