Jump to content

Gelenekler Gelişmenin Önünde Engel Değildir ?


Erdem Güler

Recommended Posts

İlk Konu ..

Savaşta Kılıç Önemlidir ?

Bizim sınıfın münazarada konusu başlıktaki gibidir.Bunu savunacak ve bilginin olmadığı tezlerini çürütecek o değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Teşekkürler.

Bu konudaki bilgileriniz için teşekkürler sınıfımız galip geldi ..

----

Gelenekler Gelişmenin Önünde Engel Değildir ?

Gelenekler Gelişmenin Önünde Engeldir ?

Şimdiki Konumuz bu biz Gelenekler Gelişmenin Önünde Engel Değildir ? savunacağız şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

milyondolar münazaranın mantığı bu zaten savunulacak tarafının olup olmaması önemli değilki.. sadece savunacaksın yani öyle olmasada inandıracaksın=)

bak önce karşı tarafın neler diyeceğini düşünün en basitinden savaşta taktik önemlidir diyecekler savaş satranç gibi kazanılır vs diyecekler onlar bişey dediğinde tamamen sırf inkar ederseniz soru sorduklarında (mesela savaş nedir bilmeyen biri kılıcı ne yapsın) cevap vermekte zorlanırsınız bunları düşünün ve ne olursa olsun onların konusunda kıvrak konuşun. yani en son haddede "bilgi de gereklidir ama daha ötesi değil sadece gereklidir kılıç kadar önemli değildir" gibi bişey söyleyin...

"şu an münazaradayız bu bir bakıma savaş sayılır" de ve şöyle devam et, "sizin kafanızdaki fikirleriniz bilgi ise, sözleriniz söyledikleriniz kılıçtır siz konuşmasanız sadece düşünerek nasıl kazanacaksınız münazarayı?!" noktayı anladın sanırım bilgi statiktir pasiftir, kılıçsa ataktır harekettir... bunun örneklerini çoğaltın işte.. belki şey de diyebilirsin, kılıcın amacı savaştır, savaşı kazanmaktır, bilginin amacı savaşların bitmesidir, kazanılması değil. ya da deme fazla felsefik bi konu bu unut bunu=D

farklı olun sakın tanımlarla başlamayın "tdk sözlüğündee kılıç için bilmemne savaş için bilmem ne..... yada ilk kılıç asya kazılarında blabla...." kimse salak değilki bunlarda gereksiz hareketler...

münazaralar hakkında şunu söyleyim.. münazara olayı sonunda iki taraf da birbirini asla kabul etmez, puanlar konuşurya, işte puanı verenleri etkilemeye bakacaksınız, bu kendinize güvenle olacak tabiki. sizin takımda pısırık biri felan varsa atın onu konuşkan birini alın=) karşı tarafı ikna edemeyeceğiniz için dinleyicilere puan verenlere kararlılığınızı gösterin.. jest mimik çoook önemli. ve espriler. saçmasapan olmasında o gergin ortamda (gerginmiş yok daha neler=) beklenmeyen esprili bir üslup karşı takım hariç herkesin hoşuna gidecektir;) birde çok güzel yazmanız önemli değil, o kağıtları okumayın sakın ne kadar güzel olursa olsun okuyunca etkisi bitiyor.ezberden de konuşma.kısa kısa not alın hatırlamak için savunacağın noktaları. senin adın erdem değil diyen birine nasıl hayır ben adım erdem diye gayet doğal savunuyorsan bunu da öyle özümseyip savunacaksın.

Link to comment
Share on other sites

slm arkadaşım.

bu konuda japonyayı örnek gösterebilirsin, bilirsiniz japonlar geleneklerine çok bağlı bir millet olmalarının yanında bu gün dünyada gerek ekonomi gerekse teknoloji gerek bir çok alanda :) hatrı sayılan bir devlet.

geleneklerine , göreneklerine örf ve anenelerine fazla önem vermeyerek geri kalmış bir ülkeyi örnek verirsen oda malum her türk bilir :dribble:

kolay gelsin önceki konuda avantaj karşı taraftaymış ama bu defa sizdede. rehabete kapılmayın. göreyim sizi çocuklar :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...