Jump to content

Sesli seyyar kitaplar geliyor


mavikiz

Recommended Posts

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, "Sesli Seyyar kitaplar hazırlanırken özellikle görme engelli vatandaşlarımızın yararlanmasının amaç edinildiğini belirterek, "Bu doğrultuda radyo yayınlarında, arabada ve evde kullanımı düşünülen Sesli Seyyar Kitaplar, kaliteli bir çekim ve usta tiyatrocuların seslendirmesi ile ‘Seyyar Kitap’ dinleyicisi ile buluşuyor." dedi.

Öte yandan seyyar sesli kitapları dileyenler www.seyyarkitap.com adresinden de indirerek dinlemek mümkün...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

logoustks8.jpg

logoortasolbp7.jpg

Sesli Kitap Projesi

Sesli Kitap Projesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun Ek 11 nci maddesince Görme engelli vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.

Görme engelli vatandaşlarımızın bu hizmeti kullanabilmeleri için öncelikle üyelik formunu doldurmaları gerekmektedir. Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra görme engelli olduğunu belirten kimliklerini 0 312 312 43 59 nolu faksa göndermeleri veya [email protected] mailine ulaştırmaları gerekmektedir. Kimlikler tarafımıza ulaştıktan sonra Sesli Kitap bölümü üyece kullanılabilir olacaktır.

"Ek Madde 11- (Ek:3/3/2004-5101/26 md.)

Ders kitapları dahil, alenileşmiş veya yayımlanmış yazılı ilim ve edebiyat eserlerinin engelliler için üretilmiş bir nüshası yoksa hiçbir ticari amaç güdülmeksizin bir engellinin kullanımı için kendisi veya üçüncü bir kişi tek nüsha olarak ya da engellilere yönelik hizmet veren eğitim kurumu, vakıf veya dernek gibi kuruluşlar tarafından ihtiyaç kadar kaset, CD, braill alfabesi ve benzeri formatlarda çoğaltılması veya ödünç verilmesi bu Kanunda öngörülen izinler alınmadan gerçekleştirilebilir. Bu nüshalar hiçbir şekilde satılamaz, ticarete konu edilemez ve amacı dışında kullandırılamaz. Ayrıca bu nüshalar üzerinde hak sahipleri ile ilgili bilgilerin bulundurulması ve çoğaltım amacının belirtilmesi zorunludur."

Ayrıntılı bilgi üye olarak

http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF32CB65736F5E0D5E212362B84F7B7B76[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...