Jump to content

Windows'un Korkulu Rüyası Yenilendi


casira

Recommended Posts

En başarılı Linux dağıtımlarından Ubuntu, 9.04 sürümünü duyurdu. Yenilikler arasında önemli özellikler bulunuyor. Windows'un korkulu rüyası, bakın neler yapmış.

En popüler açık kaynak kodlu işletim sistemlerinden Ubuntu, bugün yeni sürümü Ubuntu 9.04'ü duyurdu.

Türkçe sürümü de oldukça ilgi gören işletim sisteminin sunduğu yenilikler, gündemdeki ihtiyaçları karşılayan ve çözüm sunacak şekilde derlenmiş.

Pil Süresi ve Açılış Süresi

ubuntuss1240490094.jpg

Ubuntu, ülkemizde de en çok tercih edilen ve beğenilen

açık kaynak kodlu, ücretsiz işletim sistemleri arasında yer alıyor

Hazırlanan yeni sürüm, dizüstü bilgisayarlarında Ubuntu'yu tercih edenler için daha fazla pil süresi sunuyor. Bunun yanı sıra, ortalama bir konfigürasyona sahip ve gerekli olan tüm yazılımların yüklü olduğu kapalı bir bilgisayarı açmak ve masaüstüne ulaşmak için ortalama 25 saniyeden daha az süre gerekiyor.

Kablosuz Ağlar

3G ağları ve kablosuz ağlar arasındaki geçişi ve her iki ağın daha etkin kullanılması için de önemli güncellemeleri içeren Ubuntu 9.04, çok daha fazla cihaza (3G destekli kartlar) destek verebiliyor.

200 Dolar Cepte

Ubuntu'yu yüklediğiniz zaman beraberinde gelen yazılımlar, en önemli ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliyor. Örneğin yaklaşık 200 dolar değerindeki ofis paketi ihtiyacı, Ubuntu 9.04 ile ücretsiz sunulan OpenOffice 3.0 ile karşılanabiliyor.

Bunun yanı sıra, bilgisayarınız ilk kurulduğunda Adobe Flash veya Skype gibi yazılımların da en güncel hallerini yüklemiş oluyorsunuz.

Ubuntu, hem kurulum hem de arabirimde Türkçe dil desteği sunuyor.

Ubuntu 9.04, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir işletim sistemidir. İhtiyacınız olan tüm yazılımları, bu kurulum CD'sinde muhafaza eder. İndireceğiniz işletim sistemi, 32 Bit'tir.

http://releases.ubuntu.com/releases/9.04/ubuntu-9.04-desktop-i386.iso[/CODE]

boyut:698 MB

kaynak:haber7.com,shiftdelete.net

Link to comment
Share on other sites

bilgi için saol, kullanışlı güzel bi linux modeli..

şeytan diyor bırak şu windows u :)

valla o şeytan benide gıdıklamıyor değil :) ama pederi yeni windowsa alıştırmışken al bak buda linux demek olmak :)

Link to comment
Share on other sites

özellikle windows işletim sistemleri ve programlarının yer aldığı bu güzel forumda linuxu windowsa karşı savunmak gereksiz olur ki sadece burada değil windows ve linux kullanmak tercih meselesidir ben ücretsiz daha çok perfomans aldığım virüs derdi olmayan bütün programları ücretsiz ve buradaki deyimle hepsi katılımsız halde olduğu bir işletim sistemi olan ubuntuyu kullanırım başkası oyun oynuyodur xp vista kullanır kimi bsd yi hepsinden üstün görür sonuçta hepsinin bazı üstünlükleri var. hayatınızda hiç compiz eklentileri aktif bir linux dağıtımı görmediyseniz windows sizin için en görsel işletim sistemi olabilir ancak şu an windows kullanabildiğiniz kadar linux kullanabilseydiniz yada kullansaydınız ben eminimki oyun ve bir kaç program (adobe flash vb...) dışında windows u aramazsınız. dersenizki oyun yoksa ben napıyım o işletim sistemini ozaman yine başa dönüyoruz herkesin ihtiyacına göre ....

eğer hiç görmediyseniz sadece görselliğini görmek için youtube de compiz beryl ubuntu gibi kelimelerle 3d küp etkili masaüstlerininin videosunu görebilirsiniz ki o videolar 4-5 yıllık en azından ben ilk küp linuxumu 4 yıl önce 256 mb ram 64 mb ekran kartı olan bir bilgisayarda hiç kasmadan yaptım ve o gün gördüğüm videolar dönüyor hala yaklaşık ancak yeni hali gerçekten görmeye değer bence

Link to comment
Share on other sites

windowsun korktugunu hatta kale aldığını sanmam neden avrupalı rekabete alışkın artık acıkkaynak kodu da microsoft destekliyor c# ile yazılmış kendi acık kaynak kodlu işletim sistemi bile var.

evet linux ciddi bir yol kat etti bu aşıkar ama ben eski birlinux fanatiği olarak söylüyorum ceptelefonu mu laptop mu ? tartışması gibi birsey bu ceptelefonu ne kadar internete suraya buraya girsede laptopun yerini alamaz laptopta masaustunu yerini alamaz hepsinin yeri ayrı. linux da öyle windowsa ben direk rakip oldugunu düşünmüyorum. zaten laptopla sunla bunla windows catır catır lisans satıyor. kimse de ben almam demiyor. ub

ubuntuyu ben sevemedim bence en iyisi pardustu ki onu da kurmuyorum ne kurcam ya visual studio yok expression studio yok sql server 2008 yok e ben bunlarsız yapamam ki :) ... linux ibm in önerisi dinlerse uçar uçar..

ibm windowsu taklit etmeyi bırakın kendi özgün sisteminizi oluşturun demişti ki ben buna cok katılıyorum

hem linux o linus torvas zamanının linusu değil arkasında cok ciddi firmalar var novell olsun ibm olsun.

herseye rağmen linuxun yeri bende ayrı windowsun yeri ayrı

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...