Jump to content

Ebay Yasaklandı


Kænuni

Recommended Posts

20090423015458_youtube_yasak.jpg

eBay, İngiltere’deki mağaza satış fiyatlarından %25 daha ucuza yeni ürün satışlarını gerçekleştirdiği iddiasıyla yasaklandı.

ABD’nin online açık artırma devi eBay, İngilterede’ki mağazaların fiyatlarından çok daha ucuza satış yaptığı için yasaklandı.

Reklam ilanlarında belirtildiği üzere, eBay yeni ürünlerde bile % 25 daha ucuza satış yapıyor. Ancak Reklamcılık Standartları Otoritesi (ASA) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bilgi, karşılaştırmanın nasıl yapıldığı konusunda yeterli detayı sağlamıyor.

ebay-full.jpg

Açık artırma sitesi eBay’de satılan belirli ürünlerin satış fiyatlarını, İngiltere’nin başlıca perakende mağazaları olan Debenhams ve John Lewis’deki fiyatlarla karşılaştırmasının yapılması için üçüncü taraf bir şirketi kullandı. Diğer mağazalardan daha ucuz ürün satışı yaptığı iddia edilen eBay yasaklandı.

ASA eBay hakkında yaptığı açıklamada yukarıda bahsedilen şekildeki bir karşılaştırmanın yeterli olmayacağını belirtti. İngiltere’deki tüm mağazaların değerlendirme altına alınması gerektiği, belki içlerinden bir mağazanın, eBay fiyatlarından da ucuz olduğu veya daha yakın olduğu ortaya çıkacaktır dendi. Bu yüzden, eBay’in bazı kalbur üstü mağazaların fiyatlarından daha ucuz olmasının belirleyici bir karşılaştırma olamayacağını belirtti.

Ayrıca ASA, mobilyalarin, bavulların, masa üstü bilgisayarların, oyuncakların ve oyunların bu karşılaştırmaya dahil edilmediğini, bu nedenle de karşılaştırma sonuçlarının fazla işe yaramayacağını açıkladı.

Ancak ASA’ya yapılan bir şikayette, yaklaşık 15 milyon kişinin, 2008 Noel alış verişlerini kalbur üstü mağazalar yerine, %25 daha ucuz olan eBay’den yaptıklarının belirtilmesi, fiyat farkının gerçekten de fazla olduğunun bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...