Jump to content

Adım adım Oscar'a gidiyoz gaari!


mavikiz

Recommended Posts

Babam ve Oğlum’, ‘İklimler’, ‘Beş Vakit’, ‘Organize İşler’, ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’ gibi önemli filmlerin arasından sıyrılarak Oscar aday adayı olan “Dondurmam Gaymak”, 15-19 Kasım tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek olan ‘Queens International Film Festival’in açılış filmi olarak seçildi.

Festival, Oscar’ın seçici jüri üyeleri açısından büyük önem taşıyor. Kurul geçtiğimiz yıllarda bu festivalde yer alan Oscar aday adayı filmlere büyük ilgi göstermişti. Ayrıca ‘Queens Film Festivali’ Oscar seçici kurulunun tercihlerini de oldukça etkilemişti.

Öte yandan “Dondurmam Gaymak’ı izlerken çok eğlenen ‘Queens Film Festivali’ seçici kurulu, filmin 15 Kasım’daki gösteriminin ardından bir ‘Türk Gecesi’ düzenlemeye karar verdi.

“Dondurmam Gaymak”ın ortak yapımcılarından Elif Dağdeviren de, Los Angeles’ta filmin Oscar çalışmalarına devam ediyor. Dağdeviren, seçimler yapılmadan üç ay önce Los Angeles'a giderek lobi ve tanıtım çalışmalarına başladı.

Elif Dağdeviren ilk olarak film için bir afiş hazırlattı. Birçok ödüllü çalışmaya imza atan Emrah Yücel’in 'Ice Cream I Scream' adıyla hazırladığı afiş, Los Angeles'taki sinema salonu ve kafelere asıldı.

Dağdeviren, 23 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde, 700 kişilik seçici jüri üyesinin dikkatini çekmek için özel gösterimler de düzenliyor. Los Angeles'ta 'Küçük Ermenistan' denilen Glendale Mahallesi'nde yaşayan Ermeniler, Dağdeviren'den kendilerine özel gösterim yapmasını istedi. Dağdeviren de teklifi kabul etti.

‘Dondurmam Gaymak’ın 3 Aralık’ta Los Angeles’ta ‘Altın Küre Ödülleri (Golden Globe Awards)’ için bir gösterimi yapılacak. Ekip, Golden Globe’ta ilk beşe kalabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Film ayrıca 4-15 Ocak 2007 tarihleri arasında yapılacak olan ‘Palm Springs Film Festivali’nde de yarışacak.

“Dondurmam Gaymak”, tüm Türkiye'de ve 50 Avrupa kentinde 24 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek. Ancak daha önce filmin www.youtube.com adresindeki videosunu izleyebilir, oy vererek reytinglerini arttırabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...