Jump to content

Bir Kaç Tane Matematik Fıkrası


dr_azrail

Recommended Posts

Sayısal Loto

İki Matematikçi,aralarında mesleklerinin ne kadar önemli olduğunu konuşuyorlar. Sonra içlerinden biri diğerine dert yanıyor: "Ah azizim ah! Matematiğe yeterince önem verilmiyor. Aslında konuya devlet el atmalı ve Matematik bilmeyenlerden vergi toplanmalı. Diğeri cevap veriyor: "Sayısal loto da bu işe yarıyor zaten…"

2x2 kaç eder?

Temelin oğlu matematikten 0 alır.oğluna sorar oğlum öğretmen ne sordu 2kere 2 kaçeder dedi ben 7eder dedim temelde oğlum 2kere2 4 eder bilemedin 5 bilemedin 6 eder 7 nerden çıktı?

Türev

birgün fonsiyonlar kahvede oturuyorlarmış, cosx, sinx, 2x, x^2, e^x.... derken ordan tanx çığlık atmaya başlamış; 'kaçııın saklanııın türev geliyor' haliyle herkes korkup kaçmış. sadece bizim e^x kalmış kahvede. türev yavaşça yaklaşıp; 'sen niye kaçmıyorsun lan korkmuyor musun benden?' demiş. e^x kendinden emin bir tavırla; 'sen bana hiçbir şey yapamazsın' demiş,ardından türev ; ' x'e göre alacağımı nerden çıkardın' demiş

Sınav Sorusu

4 tane üniversite öğrencisi, uyanamadıkları için matematik finaline geç kalırlar ve okula gidince hocaya arabalarının lastiğinin patladığını söylerler; Hoca ilk basta inanmaz ama öğrencilerinin yalvarmalarına dayanamayarak, onları 3 gün sonra sınav yapacağını söyler.Sınav günü gelince hoca, 4 öğrencinin hepsini bos bir salonun ayrı ayrı köşelerine oturtur.Sınav geçme sistemi şöyledir: 100 üzerinden 50 puan alan herkes sınavı geçebilir; Hocanın hazırladığı sınavda ise ön sayfada 10 puanlık 4 tane basit matematik sorusu vardır.Bunları kolayca çözerler.Arka sayfada ise 60 puanlık 1 soru vardır: Hangi lastik patladı?

KAÇ KİŞİ VAR?

Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir biyolog bir kafeye oturmuş karşıdaki eve bakarlarken eve iki kişi girdiğini görürler. Bir müddet sonra evden üç kişi çıktığını gördüklerinde olayı şu şekilde yorumlarlar:

Fizikçi: Gözlem hatası yaptım.

Biyolog: İçerde ürediler.

Matematikçi: Eve bir kişi daha girerse içerde hiç kimse kalmayacak

İSKOÇ KOYUNLARI

Bir mühendis, bir fizikçi ve bir matematikçi İskoçya'da trenin penceresinden bakarken siyah bir koyun görürler, mühendis hemen atılır

- İskoçya'daki tüm koyunlar siyah.

der. Fizikçi söze karışır

- İskoçya'daki bazı koyunlar siyah.

der ve matematikçi son noktayı koyar:

- İskoçya'da en az bir tarafı siyah olan en az bir tane koyun vardır.

MECLİSTE

Osman Yüksel’in milletvekili olduğu yıllardır. Bir gün meclis kürsüsünde, kendisine lâf atan vekillere dayanamaz ve:“-Bu meclistekilerin yarısı eşektir!” der ve iner kürsüden.Bunun üzerine meclis karışır ve herkes kendisinden sözünü geri almasını ister. Arkadaşlarının da ricası ile tekrar kürsüye çıkar ve keskin zekâsını gösteren ve vekilleri rahatlatan şu sözleri söyler:“-Bu meclistekilerin yarısı eşek değildir!”

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...