Jump to content

Windows 10 Yükseltme Sonrası Sorunlar...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm arkadaşlar.

Windows'ta birçok ayar deniyorum. Son güncellemeye kadar çok önemli sorunlar yoktu. Kullandığım windows 2004 sürümüydü ve 2009 yükseltmesi seçmeliydi.

Sorun 1: 2009 sürümü seçmeliyken son güncellemeyle kazara 2009 sürümüne yükseltti. Şu an ki sürüm 19042.804 oldu. Yükseltmeden sonra adobe photoshop, adobe creative cloud çalışmıyor. Daha doğrusu tepki vermiyor. Tıklıyorum, mouse işaretçisinde çalışacakmış gibi simge çıkıyor ancak çalışmıyor. 

Sorun2: Garip bir şekilde Ram kullanımım %53' e sabitlendi gibi birşey oldu. Boştayken bile %53 oluyor. Arada yaptığım windows denemelerinin bazıların da %20 leri görsem de genel olarak %53 sabitlendi. Boştayken % 53 olmasının nedeni sabit iki HDD kullansam da toplamda 4 HDD' te sürekli Mac, Linux, Windows, Android v.s kurmam olabilir mi? Yani sürekli bir işletim sistemi kurmam ram kullanımını yükseltir mi?

Sorun3: Dün gece denemelik bir 19043.844 sürümü hazırladım. Sysprep işlemi v.s yaptım. Vmware' de map işlemi yaptıktan sonra Dism++, gimagex v.s gibi yazılımlar Maplediğim diski görmüyor. Bilgisayarımda görüyorum. Hızlı erişime de ekleniyor. Disk yönetimi veya imaj alma yazılımları görmüyor. Sebebi pc' im de hiçbir sanal disk yazılımı yok bu olabilir mi? Gerçi vmware oluşturuyor ancak yazılımlar görmüyor. Bugün eski HDD' e bir işletim sistemi kurup deneyeceğim. 

Yükseltmeyle kullandığım windows tam problemli bir hale geldi. Dün 19043.844 sürümünü düzenlerken Pro sürümünde etkinleştirme çok sıkıntılı oldu. Dijital lisansların çoğu çalışmıyor. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bugün imaj alabilmek amacıyla yeni bir sistem kurdum. Maalesef hiçbir şekilde Vmware ile map işlemi yaptığım diski görmüyor. Acaba sanal disk yazılımı olması gerekir mi diye daemon tools' ta yükledim. Hiçbir şekilde gimagex yada dism++' yla maplenmiş diski görmüyor. Hiçbir şekilde kopyalama işlemi v.s de yapamıyorum. Nedenini çözemedim gitti...

Link to comment
Share on other sites

Vmware ile sysprep işlemi yapıyorum. Vmwareyle mapledikten sonra duruma göre içerikten silme işlemi v.s yapıyorum. Daha basit hale geliyor. Sonra da gimagex ile wim imajı alıyorum. Bugüne kadar ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu bilgisayar, hızlı erişimde Z disk olarak görüyorum. Ancak dism++ veya gimagex görmüyor. Z diski kopyalayamıyorum...

Edited by deli_petro06
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...