Jump to content

Word Belgesini Açsın Ama Kopyalayamasın


maxi_cex

Recommended Posts

Eğer elektronik belgenizin gönderdiğiniz kişi tarafından sadece okunabilmesini, başka adla saklanmamasını, metninin seçilip kopyalanmamasını ve yazıcıdan çıkmamasını istiyorsanız belgenizi PDF Writer denen PDF belgesi yaratan yazılım aracılığıyla yaratmalı ve gerekli güvenlik ayarlarını yapmalısınız

Link to comment
Share on other sites

maxi_cex ;

Okunan mutlaka kopyalanır bunu önlemeniz mümkün değildir.Kısmen çözüm olarak word belgenizi pdf'ye çevirip PDF dökümanlarınızı yazdırma, kopyalama ve görüntü yakalamaya karşı koruyabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

PrimoPDF 3.1

Kullanışlı ve ücretsiz bir PDF çeviricisi olan PrimoPDF, dosyalarınızı yüksek kalitede PDF olarak saklamanızdaki en büyük yardımcınız olacaktır.

PDF Oluşturma

PrimoPDF bir PDF yazıcısı olarak yüklenir. Bu, PrimoPDF yi bilgisayarınızdaki herhangi bir programdan belgelerinizi PDF olarak yazdırmak amacıyla kullanabileceğiniz anlamına gelir.

PDF oluşturmak için :

Dosya dan Yazdır ı seçin.

Yazıcılar listesinden PrimoPDF yi seçin ve OK yi tıklatın.

primo_pdf_print.jpg

PDF Oluşturma penceresi açılır. İsim girip PDF dosyası için kaydetme yerini seçin.

clip_image003.jpg

PDF nin ne amaçla kullanılacağını seçin: Screen (Ekran), Print (Çıktı), EBook (E-Kitap) veya Prepress (Taslak Çıktı).

Güvenlik ayarları penceresini açmak için Security tuşuna tıklayın.

NOT: Güvenlik ayarları isteğe bağlıdır. Detaylar için tıklayın.

PDF dosyası hakkında kısa bilgiler girmek için Document Properties tuşuna tıklayın.

NOT: Document Properties isteğe bağlıdır. Detaylar için tıklayın.

OK ye tıklayın.

NOT: Varsayılan olarak, PDF dosyası oluşturulduktan sonra varsayılan PDF gösterici programda açılacaktır. Bu durumu PirmoPDF program seçeneklerinde değiştirebilirsiniz. Detaylar için tıklayın.

Güvenlik

PrimoPDF PDF belgeniz için güvenlik ayarları girmenize imkan verir. Böylece, son kullanıcının belgeniz üzerinde ne tür izinlere sahip olabileceğini kontrol edebilirsiniz.

clip_image005.jpg

Password to Change Security (Güvenlik Ayarlarını Değiştirmek için Parola): Eğer ayarlanmışsa, kullanıcı PDF dosyasının güvenlik ayarlarını değiştirmek için parola girmek zorunda kalacaktır.

Password to Open (Açma Parolası): Eğer ayarlanmışsa, kullanıcı PDF dosyasını görüntüleyebilmek için parola girmek zorunda kalacaktır.

Encryption (Şifreleme): 40-bit (Acrobat Reader ® 4.0 ve aşağısı için kullanılır) yada 128-bit şifreleme seçin (Reader 5.0 ve üzeri için kullanılır).

Security Settings (Güvenlik Ayarları): Bu ayarlar kullanıcının PDF dosyasını değiştirme yetkilerini kısıtlayacaktır. hese settings will restrict a user's ability to change the PDF document. Eğer güvenlik ayarlarını değiştirmek için parola girilmişse, kullanıcı bu bölümdeki ayarları değiştirebilmek için parola girmek zorunda kalacaktır.

Allow users to print my PDF (Kullanıcıların PDF Dosyamı yazdırmalarına izin ver)

Allow users to copy text and graphics from my PDF (Kullanıcıların PDF Dosyamdan metin ve resim kopyalamalarına izin ver)

Allow users to add comments (Kullanıcıların yorum eklemelerine izin ver)

Allow users to change my PDF, including editing text and adding or removing pages (metin düzenleme ve sayfa ekleme yada silme de dahil olmak üzere kullanıcıların PDF Dosyamı değiştirmelerine izin ver)

Programın Künyesi

Lisans: Ücretsiz

Boyut: 13.19 MB

Sistem: Windows 98/Me/NT/2000/XP/Vista

Web: www.primopdf.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...